Agydaganat

"Fájdalmaim vannak" - összeesett az edzőteremben a fiatal, az életéért küzd

Bors

Létrehozva: 2024.10.28. 19:00

A 21 éves férfi hirtelen lett rosszul, korábban semmilyen problémát nem tapasztalt.

Egy fiatal brit férfi, Isaac Wilton, aki korábban teljesen egészséges volt, áprilisban váratlan rohamot kapott az edzőteremben, amely után megdöbbentő diagnózist kapott: agydaganatot diagnosztizáltak nála, egészen pontosan egy rendkívül agresszív, 4-es fokozatú glioblasztómát (GBM). Az orvosok MRI és CT vizsgálatok után erősítették meg a diagnózist.

A glioblasztóma a legagresszívebb és leggyakoribb ráktípus, nagyon rossz a túlélési prognózisa. A betegség felismerését nehezíti, hogy a kezdeti jelei és tünetei nem specifikusak. A 21 éves Isaac azonnal kemoterápiás és sugárkezelést kapott, majd májusban műtéti úton is eltávolították a daganatot. Jelenleg továbbra is kemoterápiában részesül, családja pedig egy immunterápiás kezelésre gyűjt, hogy hatékonyabban vehesse fel a harcot a rákkal szemben.

Isaac azt reméli, hogy esete hozzájárul az agydaganatok elleni küzdelemhez szükséges kutatások támogatásához - írja a Mirror.

Lehet, hogy fájdalmaim vannak, kimerült vagyok, és szükségem lehet egy tolószékre, de folytatni fogom, mert az életemért küzdök. Azt üzenem másoknak, akik hasonlón mennek keresztül, hogy vegyétek körül magatokat csodálatos emberekkel, akik támogatnak és erősek maradnak, még akkor is, ha nehéz

- nyilatkozta állapotáról Isaac.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek