Rosszullét

Felébredt éjszaka és kiment a vécére – pillanatokkal később élet-halál közé került a 17 éves lány

K.B.

Létrehozva: 2024.10.15. 09:30

A fiatal tinédzserlánynak mindent újra kellett tanulnia.

Lauren Jean-nek a fogamzásgátló tabletták mellékhatása vett el éveket az életéből. Balesete ritka és sajnálatos eset, de mindenkinek fontos kikérnie a kezelőorvosa véleményét, mielőtt bármilyen gyógyszert, vagy készítményt elkezd szedni.

gyógyszer
Évek óta szedett fogamzásgátlókat a fiatal lány /Fotó: Pexels/Illusztráció

A most 20 éves Lauren 17 éves korában éppen Spanyolországban nyaralt, amikor egyszer csak rosszul lett, egyik pillanatról a másikra, és nem tudott lábra állni, sem segítségért kiabálni. Minden azzal kezdődött, hogy éjszaka felébredt, majd elment vécére. Itt azonban zsibbadni kezdett az egyik oldala, majd eldőlt. A szülei a puffanás hangjára riadtan ébredtek fel az éjszaka közepén és azonnal mentőt hívtak.

A kórházi vizsgálatok során kiderült, hogy a tinédzser agyvérzést kapott a kombinált fogamzásgátló tablettáinak szedésétől, amelyeket a súlyos menstruációs problémái miatt 13 éves kora óta szedett. Ráadásul rontott a helyzeten, hogy volt a lánynak egy vele született szívbetegsége, amelyet korábban nem fedeztek fel az orvosai. Ezeknek a dolgoknak a szövődményei miatt egy vérrög keletkezett a lány szervezetében, ami szépen lassan az agyába vándorolt és szélütést okozott. 

A Lancashire-ből származó lány elveszítette a beszéd-, és járás készségét, mindent a nulláról kellett újra megtanulnia 17 éves korában. A későbbi vizsgálatok egyértelművé tették, hogy nem megfelelő fogamzásgátló tablettákat szedett, és ez csak rontott azon a helyzeten, hogy egy lyukkal a szívén született, amely tinédzserkorára kezdett el problémákat okozni.

A szomorú eset után két éven keresztül fizikoterápia és tanulás várt rá, mire újra egészségesnek nevezhette magát. A fiatal lány már sosem kapja vissza az elmúlt éveket, amiket a balesete elvett tőle, azonban pozitívan tekint a jövőjére, és most éppen a 2025-ös londoni maraton lefutására készül.

Azon a napon, amikor agyvérzést kaptam, a szüleimnek azt mondták, hogy kicsi az esélyem a túlélésre. Emlékszem, hogy nem tudtam mozogni, vagy beszélni, és azonnal betoltak egy sürgősségi műtétre. Fogalmam sem volt, hogy mi történik éppen. Miután megtudtam, hogy vérrögöm és szívproblémáim vannak, azt gondoltam, hogy már semmi nem lesz a régi

- árulta el a lány a Mirrornak, majd arról beszélt, hogy bármilyen nehéz is volt a felépülése, végig motivált volt, és a célját, a londoni maratont látta maga előtt.

Nem akartam csak üldögélni, amíg meg nem tanulok újra járni. Ezért jelentkeztem a londoni maratonra. Most rengeteget edzek és erősebb vagyok, mint valaha. Soha nem mondanák meg, hogy két évvel ezelőtt agyvérzésem volt

- zárta sorait a fiatal nő.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek