Ritka betegség

Félelmetes! Az orvosok is sokkot kaptak attól, ami a kislány gyomrából előkerült

Bors

Létrehozva: 2024.10.08. 06:00

A 9 éves lány ártalmatlannak tűnő szokása nagy bajt okozott.

Egy brit iskoláslány négyórás műtéten esett át, mely során egy hatalmas hajcsomót távolítottak el a gyomrából, amely tönkretette az emésztőrendszerét.

A hajevéssel járó betegség, amelyet „Rapunzel-szindrómának” is neveznek, rendkívül ritka és főleg fiatal nőket érint. Sophia Goss 18 hónapos korában kezdte el kitépkedni és rágcsálni a haját, mert így aludt el könnyebben. Amikor édesanyja felfigyelt erre a rossz szokásra, elkezdte olívaolajjal kenni a kicsi haját, aki ennek hatására ritkábban ette a hatát, de nem hagyott fel teljesen a bizarr tevékenységgel. A kilencéves lányka 2023 decemberében erős hasfájásra panaszkodott, ami miatt a szülei kórházba vitték. 

A kicsi az intenzív osztályra került, majd miután rájöttek, hogy hatalmasra duzzadt hajcsomó okozza a tüneteket, műtéten esett át. A szülők azt mondják, több mint egy hónappal a beavatkozás előtt már jártak orvosnál a gyermekkel, de akkor gondolták a szakemberek, hogy a gyermek étrendje nem lehet megfelelő.  

A kislány mostanra felépült, családja azonban szeretné felhívni a figyelmet a Rapunzel-szindrómára, amely ha észrevétlen marad, akár életveszélyes állapothoz is vezethet - írja a People.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek