Szellem

Félelmetes felvételek egy elhagyott elmegyógyintézetből: szürke ruhás szellem kísért

P. E.

Létrehozva: 2024.10.10. 19:00

A "szürke hölgy" kísértet a frászt hozza a helyiekre.

A Nyugat-Yorkshire állambeli Leeds külvárosában található Meanwood Park Kórház több mint két évtizede rothad. A 178 hektáros kiterjedt területen elterülő Meanwood Park Hospital 105 évvel ezelőtt nyitotta meg először kapuit a betegek előtt.

A szellem okkal ragaszkodik Katáékhoz.
Fotó: daniilphotos / Képünk illusztráció: Shutterstock 

Az egykori szanatórium azonban – amelyet a nyugat-yorkshire-i Leeds peremén létesítettek a „mentális fogyatékosok kolóniájaként” – mára súlyosan leromlott. A falak és az otthagyott bútorok csak pusztulnak és állatok is betévednek olykor az épületbe.

A hely azóta a szellemvadászok gócpontja lett – a jelentések szerint még a személyzet és a fogvatartottak is észleltek egy „szürke hölgyet”, aki a folyosókon kísért, amikor még működött az elmegyógyintézet.

Az elmegyógyintézet első betege Frank Tottie volt, aki 1919 augusztusában, tízéves korában érkezett a kórházba, miután a Leeds Corporation bérbe adta, majd megvásárolta az épületet. Ott maradt a következő 60 éven át egészen 1979 novemberében bekövetkezett haláláig.

 

A szigorú rendszeréről hírhedt kórházban kezdetben körülbelül 90 beteget szállásoltak el, de később további „villákat” építettek több mint 800 befogadására. Kezdetben a helyi hatóság volt felelős a karbantartásáért, mielőtt 1948-ban az NHS átvette a kórház irányítását.

Az 1990-es évek végén végül leállt, és azóta számos szellemvadász és felfedező figyelmét felkeltette.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek