GYILKOSSÁG

Holtan találták meg a népszerű fotóst

H. M.

Létrehozva: 2024.10.15.

A 19 éves fiút beidézték. Holtan találták rá a fotósra.

Paul Lowe-t, a londoni Művészeti Egyetem professzorát és népszerű fotóst szombaton holtan találták a San Gabriel-hegységben. 

Paul Lowe fotósként számtalan országban járt (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels/Pok Rie

Az elismert fotós

A rendőrség szerint a gyanúsítottat látták, ahogyan autóval menekült el a helyszínről, amelyet aztán néhány kilométerrel arrébb összetört. A mentőszolgálatokat szombaton nem sokkal délután fél négy előtt hívták ki a Stoddard Canyon Falls közelében fekvő területre, miszerint valaki halálos fegyverrel megtámadott valakit. A fotós 19 éves fiát, Emir Lowe-t őrizetbe vették és letartóztatták gyilkosság gyanújával. A Los Angeles megyei orvosszakértő szerint a neves fotóriporter a nyakán ejtett szúrt seb miatt halt meg.
Úgy tudni, hogy Lowe Los Angelesbe látogatott családi ügyek miatt. Általában London és Szarejevó között ingázott, ugyanis fotós volt a délszláv háború idején. Lowe évtizedeken átívelő karrierje során olyan jelentős történelmi eseményeket fényképezett, mint a berlini fal leomlása és Nelson Mandela szabadon bocsátása. Erőteljes képeivel dokumentálta az afrikai éhínségválságokat és a csecsen Groznij városának pusztulását is. A barátok és ismerősök így reagáltak Paul halálára:
 

A veszteség megrázó és lesújtó, és szívünk a feleségével és a családjával van.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek