Tűzeset

"A mosolya tovább él a kistestvérében" Ajándékokkal és plüssökkel gyászolják a házrobbanásban elhunyt 7 éves kisfiút

K.B.

Létrehozva: 2024.10.24. 07:30

Két ember veszítette életét a tűzben, köztük egy 7 éves fiú.

Múlt hét szerdán megrázó tragédia szakított félbe egy családot. Egy Newcastle-i házban történt gázrobbanás ugyanis kioltotta két ember életét, köztük a család aprócska szeme fényéét a 7 éves Archie Yorkét. A halálos tűzben egy felnőtt férfi is elhunyt, az ő személyazonosságát egyelőre nem hozta nyilvánosságra a rendőrség, az viszont biztos, hogy a házban élő család elveszítette az egyik kisfiát. A baleset helyszínén az elmúlt egy hétben egyre több plüssfigura, és ajándék jelent meg Archie osztálytársaitól és barátaitól, ráadásul a legtöbb figura Pókember tematikájú, ugyanis a kisfiú rajongott a szuperhősért.

tűz, tűzoltó
A tűzoltók a tűz eloltása után egy felnőtt férfi és egy kisfiú holttestére bukkantak a ház törmeléke alatt /Fotó: Pexels (illusztráció)

A gyászoló család szívszorító sorokkal emlékezett meg a túl korán elhunyt gyermektől.

Archie nem csak a kisfiúnk volt, hanem a legjobb barátunk is. Minden szobát beragyogott, ahova belépett, pimasz mosolyát mindenki ismerte. A családunk összetört, de vigasztal minket, hogy Archie mosolya tovább fog élni a testvére Finleyben, aki kiköpött mása az elhunyt bátyjának. Lehet, hogy Archienak kicsi szíve volt, de az aranyból volt

 - nyilatkozta elcsukló hangom a gyermek apukája Robbie a Metro magazinnak.

A rendőrség pedig arról beszélt, hogy egy 30-as éveiben járó férfi is életét veszítette a robbanásban, amely valószínűleg egy gázpalack miatt tört ki. Az eset pontos előzményét azonban csak a tűzvizsgálat végeztével fogja tudni megerősíteni a rendőrség.

A tragédia kivizsgálása folyamatban van, és az okozott kár mértéke miatt valószínűleg még eltart egy darabig. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy választ adjunk a történtekre. Arra kérjük az embereket, hogy amíg a nyomozás zajlik, addig kerüljék a találgatásokat mind az interneten, mind a közösségben

 - árulta el a rendőrség a lapnak.

A tragédia helyszínétől nem messze egy parkban, Archie iskolatársai és szüleik közösen lufikat engedtek el a kisfiú emlékére, az erről készült videót itt tudjátok megtekinteni:

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek