Dráma

Hét percig volt halott a fitt édesapa, felesége szeme láttára kapott szívrohamot

K. C.

Létrehozva: 2024.10.06. 09:30

Felesége szeme láttára kapott a fitt édesapa szívrohamot. Szörnyű hét percet éltek át.

Egy látszólag fittnek és egészségesnek tűnő apa végig küzdötte a felesége tornaóráját, és kétségbeesetten próbált úgy kinézni, mintha minden rendben lenne, aztán szívrohamot kapott és hét percig halott volt. 

mentő, beteg, baleset
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Dale Bilson percekkel azután kezdte rosszul érezni magát, hogy csatlakozott egy kora reggeli HIIT-edzéshez a párjával, Sophie-val. A 37 éves férfi hamarosan feszülést érzett a mellkasán, amit a „puhányságnak” tulajdonított, és úgy döntött, hogy folytatja az órát, miközben a felesége azzal viccelődött, hogy szerinte ennél fittebb.

A kitörések közben azonban el kellett hagynia a termet Dalennek, hogy friss levegőt szívjon, mivel egyre csak erősödött a mellkasában érzett fájdalma. Attól tartva, hogy ez valami baljósabb jel lehet, Dale-t a felesége, Sophie bevitte a sürgősségire, hogy megvizsgálják. Alig néhány perccel a megérkezése után a kórház várótermében a vállalkozó szívrohamot kapott. 

Az orvosok háromszor próbálták újraindítani Dale szívét, miközben a kórházi ágyon feküdt holtan, mindez gyötrelmesen hosszú hét percig tartott. Szerencsére Dale-t visszahozták az életbe és megműtötték. Egy szívstentet ültettek be az elzáródott artériájába, ami a szívrohamot és az azt követő szívmegállást okozta. 

„Elkezdtek újraéleszteni, rátettek egy gépre, ami mechanikusan végzi az újraélesztést. Megpróbálták, hogy a szívem magától is beinduljon, de az első két alkalommal nyilvánvalóan nem működött. Azt mondták, hogy hét vagy nyolc percig nem volt szívverésem. Sophnak azt mondták, hogy hívjon fel mindenkit, hogy jöjjenek el hozzám, és búcsúzzanak el tőlem” - mesélte Dale a megrázó pillanatokról, majd hozzátette: „Nagyon sok minden a javamra döntött. A lányom az első iskolai napját apa nélkül tölthette volna, a feleségem, Sophie pedig 28 évesen özvegy lett volna.”

Dale-nek, aki rendszeresen sportol, rögbizik, focizik és edzőterembe jár, korábban nem voltak szívproblémái, és most szerencsésnek érzi magát, hogy életben van - írja a The Sun. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek