Dráma

Ezek voltak az ikrek megrázó utolsó szavai, mielőtt meghaltak, mert az anyjuk elment vásárolni

B.

Létrehozva: 2024.10.05. 06:30

Tűz ütött ki az otthonukban. Az otthonhagyott ikrek életét már nem tudták megmenteni.

A szomszédok hallották meg az egyedül otthonhagyott ikrek kétségbeesett segélykiáltását, miközben az otthonukban tűz pusztított.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Az otthonhagyott ikrek életét már nem tudták megmenteni Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A hároméves Leyton és Logan, valamint a négyéves Kyson és Bryson a délnyugat-londoni Suttonban lévő sorházban rekedtek, amikor 2021. december 16-án este tűz ütött ki az ingatlanban. A vizsgálat megállapította, hogy egy leejtett cigaretta vagy mécses okozta a lángokat, amelyek gyorsan elterjedtek a nappali padlóján lévő szemét miatt.

A két ikerpárról kiderült, hogy nyomorban éltek. Vödrökbe voltak kénytelen elvégezni a dolgukat, ha vécére kellett menniük, míg a fürdőkádjukat édesanyjuk a hulladék tárolására használta.

A nőt, Deveca Rose-t csütörtökön négyszeres emberölésben találták bűnösnek. A 30 éves anya tagadta az emberölést, és azt állította, hogy egy barátja vigyázott a gyerekekre, amíg ő elment vásárolni. A rendőrség azonban arra a következtetésre jutott, hogy az állítólagos "barát" vagy nem is létezett soha, vagy legalábbis nem volt a házban aznap este.

Az ikrek utolsó szavai

A bíróságon most az is elhangzott, hogy a szomszédok hallották meg a gyerekek segélykiáltásait a ház falain belülről.

Tűz van, tűz van!

- kiabálták többször a fiúk, majd néma csend lett. Ezek voltak az ikrek utolsó szavai.

Egy szomszéd ugyan betörte az ingatlan bejárati ajtaját, és megpróbáljon bejutni, hogy kihozza a gyerekeket, de a tűz olyan hatalmas lángokkal égett már az előszobában, hogy sikertelenül járt. A helyszínre riasztott tűzoltók az ágy alá bújva találták meg a két ikerpárt, eszméletlenek voltak, és nem lélegeztek. Kivitték őket a házból, megkezdték az újraélesztésüket, majd a mentők kórházba szállították őket. Végül egyik gyermek életét sem tudták megmenteni, halálukat füstmérgezés okozta - írja a Mirror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek