Támadás

Játszótéren vertek meg egy gyereket Veresegyházon - nyomoz a rendőrség

M. N.

Létrehozva: 2024.10.05. 07:30

A 13 éves Attila éppen hazafelé tartott a kosárlabda edzésről, amikor hirtelen hárman rátámadtak és lelökték az elektromos rolleréről. A fiú több ütést is kapott és még a zsebeit is átvizsgálták, hogy ki tudják őt rabolni.

Hárman támadtak rá a játszótérnél a 13 éves Veresegyházon élő Attilára – tudta meg a Bors. A fiú péntek este (szept. 27.) éppen a kosárlabda csarnokból indult hazafelé egy edzésről, ám, amikor elért a Lidl üzletnél lévő játszótérhez az elektromos rollerével három idegen rávetette magát. Az esetről a BKG- Veresegyház kosárlabda szakosztály szakmai vezetője, Tasnádi Dávid nyilatkozott a lapunknak. A gyermek az ő egyesületük tehetséges sportolója.

támadás, gyerek, támadtak
A játszótérnél támadtak rá a fiúra Fotó: Google maps

- Attila este kilenc óra magasságában ment haza a kosárlabda csarnokból

 - kezdte a vezető. 

- Elért az üzlet mellett lévő játszótérhez, ami elég zeg-zugos. Ott gyakorlatilag kiugrottak hárman a bokorból és rávetették magukat. Le akarták szedni az elektromos rollerről, ami végül sikerült is. Elkezdtek dulakodni, ketten lefogták és ütni kezdték. Szegénynek még a foga is letört. Az egyik még át is vizsgálta a zsebeit, hogy mit tudnak még elvenni tőle.

 

A fiú nem hagyta magát, szembeszállt támadóival, egyiküket földre is vitte.

- Attila nem hagyta magát 

– folytatta. 

- Az egyiket le tudta teperni a földre, emiatt a másik kettő megijedt és elrohant. Ezután felugrott a rollerére és gyorsan hazament vele. Otthon elmesélte a szüleinek a történteket, akikkel együtt kiment a játszótérre, de természetesen az már üres volt. Azt mondta, hogy kapucnis fölsőben voltak, nagyjából 15-17 évesek lehettek támadók. Nem igazán látta az arcukat, így nehéz lenne felismernie őket.

támadás, támadtak
Az egyesület közleményt adott ki az esetről Fotó: Facebook

A kosárlabda szervezet közleményt adott ki a fiú megtámadásról.

- Alapvetően jó a közbiztonság. De az eset miatt közleményt adtunk ki, nem vagyunk hajlandók ezt annyiban hagyni, hogy elmenjen egy ilyen irányba a város közbiztonsága…

Az eset után a fiú szülei feljelentést tettek a rendőrségen.

- Azonnal elvitték Attilát az ügyeletre, ahol kiderült, hogy a letört foga mellett még zúzódások voltak a hátán. Komoly sérülése szerencsére nem lett. Közleményt adtunk ki, majd jeleztük a polgárőségnek és a rendőrségnek, hogy jó lenne ha nagyobb fókuszt helyeznének erre a környékre, hátha lehet ez ügyben előre lépni. Kiállunk a fiú mellett. Azóta jól van. Az egyik legszorgalmasabb gyerekünk. A lelki trauma nyomai sem látszódnak rajta, de biztosítottuk a szülőket, hogyha szükség volna pszichológus segítségére, akkor az egyesület teljes vállszélességge melléjük áll – zárta szavait a szakmai vezető.
 Lapunk felkereste a Pest vármegyei RFK-t, válaszukkal frissítjük a cikkünket.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek