Hackerek

Azonnal változtass jelszót! A tiéd is aközött a 31 millió között lehet, amit most loptak el

Létrehozva: 2024.10.11.

Komoly veszélybe került minden internethasználó. Bűnözők egy csoportja ugyanis nem kevesebb, mint 31 millió felhasználónév-jelszó pároshoz jutott hozzá. Ne legyen kétségünk affelől, hogy használni is fogják őket!

Gyakorlatilag minden internethasználó veszélybe került, kiváltképp azok, akik ritkábban váltogatják a jelszavaikat: hackerek egy csoportja ugyanis feltörte az internet archívumaként szolgáló "The Wayback Machine" felületét, ahonnan 31 millió felhasználónév-jelszó párosításhoz jutottak hozzá. Aligha kell kihangsúlyoznunk, mekkora gondot jelent mindez: gyakorlatilag az egész életünket az online tér segítségével éljük. Online tartjuk a kapcsolatot szeretteinkkel, a céges levelezések, üzenetváltások is online zajlanak, online felületeken tároljuk emlékeinket, fotóinkat, és – amit kétségtelenül a legtöbb hacker támad – online intézzük pénzügyeinket, a neten keresztül férünk hozzá a bankszámlánkhoz is.

Computer,Hacker,In,Hoodie.,Obscured,Dark,Face.,Concept,Of,Hacker
31 millió jelszó került a hackerek kezébe a legutóbbi támadás során  Fotó: Max Acronym

A Forbes beszámolója szerint egyébként ugyan most derült ki, de még szeptember 18-án történhetett a hackerek adatszerzése, azaz aki ezt követően már váltott jelszót, az biztonságban van. Azonban sajnos a többségre nem jellemző, hogy sűrűn változtatna jelszót, ráadásul sokan ugyanazt a jelszót használják több felületre is, ami tovább növeli a veszélyt.

Ide kattintva, ezen az oldalon egyébként bárki ellenőrizheti, hogy az e-mail-címe szerepel-e bármilyen, hackerek által már közzé tett adatbázisban. Akinek igen, az mindenképp változtasson jelszót!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek