Takarítás

Kiderült: ilyen gyakran kell cserélni az ágyneműhuzatot!

B. V.

Létrehozva: 2024.10.01. 15:00

Két szakértő is megszólalt, hogy tanácsot adjon az ügyben.

Sokan nem gondolnák, de az ágynemű gyakori cseréje elengedhetetlen és a takarításhoz hasonlóan hetente egyszer illik elvégezni. Egy szakértő Dr. Lee legalábbis mindenképp ezt tanácsolja mondván, a legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy mennyi olaj, baktérium és elhalt hámsejt halmozódhat fel a párnahuzaton, amelyek mind-mind hozzájárulhatnak a pattanások vagy a különféle bőrirritációk kialakulásához.

Ágy alvás pihenés
Kiderült: ilyen gyakran kell cserélni az ágyneműhuzatot! Fotó: Pexels

Tehát ha szép bőrre vágysz, akkor heti egyszer újra kell huzatolni a párnát. Kivéve, ha zsíros, pattanásos a bőröd, vagy épp sokat izzadsz éjszaka. Akkor Dr. Lee szerint 2-3 naponta már szükséges a váltás. De akkor is cserélni kell, ha az foltos lesz, ami Jennifer Yen bőrápolási szakértő szerint lehet a rossz bőrápolási rutintól és az éjszakai krémek használatától. 

Továbbá, arról sem szabad megfeledkezni, hogy:

A zsíros foltok a hajápoló termékektől is származhatnak. Sokan nem is gondolnak arra, hogy a hajukra használt kozmetikumok a párnahuzaton keresztül átkerülhetnek az arcbőrre, amelyek irritálhatják az érintett területet. Különösen igaz ez azokra, akiknek érzékenyebb a bőrük!

 - írja a Mindmegette hozzátéve, hogy annak érdekében, hogy ezek a felhalmozódott anyagok, baktériumok mindenképp eltűnjenek a huzatról, minimum 60 fokon kell mosni őket.

A magas hőmérséklet ugyanis elpusztítja a kórokozókat, valamit segít fenntartani a hálószobában a higiénikus környezetet.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek