Szörnyeteg

Eladta az interneten a kisbabáját, hogy folytatni tudja a szerencsejátékozást

K.B.

Létrehozva: 2024.10.10. 07:30

Az édesanya a kisbaba hűlt helyét találta csak meg otthon.

Megrázó hírek érkeztek Indonéziából. Egy fiatal édesanya az otthonába hazaérve nem találta meg a kisbabáját, akinek csupán néhány hete adott életet. Miután a rendőrséggel karöltve számon kérte a partnerét, hogy mi történt a kisgyermekkel, a szerencsejáték-függő férfi megtörten bevallotta, hogy eladta a kisfiút az interneten 700 fontért (300 ezer forintért) és elköltötte a pénzt a szenvedélyére. A 36 éves férfit - akit a rendőrség R. A.-ként azonosított - letartóztatták és őrizetben marad a bírósági tárgyalása lezárásáig. A legsúlyosabb esetben akár 15 évre is rács mögé kerülhet a szívtelen apa.

kisbaba, újszülött, csecsemő
Eladta újszülött babáját a szívtelen apuka / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A megdöbbentő incidens a Jakartától keletre fekvő Tangerang városában történt. A helyi rendőrfőnök így számolt be az ügy részleteiről:

Felszólítottuk rá R.A.-t, hogy árulja el a gyermek hollétét, mire bevallotta, hogy eladta az újszülöttet. A férfi az interneten botlott bele olyan emberekbe, akik szívesen vásárolnak kisgyerekeket, és megbeszélte velük az üzletet. A csecsemőt végül egy félreeső bérelt otthonba vitte, ahol két embercsempészgyanús egyénnek eladta őt. A két férfit szerencsére később sikerült azonosítanunk és letartóztatnunk az apukával együtt. A gyermek biztonságban hazakerült az édesanyjához

- zárta sorait Zain Dwi Nugroho rendőrfőnök. A baba eladásról a Metro magazin számolt be, a lap arról ír, hogy Indonéziában nem ritka a baba adásvétel, több embercsempész hálózat is működik, amely néhány százezer forintért felvásárolja a gyerekeket, majd Balin továbbadják őket súlyos pénzekért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek