Siker

Kisfia miatt fogyott 18 kilót az édesanya, mesésen néz ki

Bors

Létrehozva: 2024.10.20. 09:30

2019 nyarán vágtak bele az életmódváltásba. Kati 18, a férje pedig 25 kilót dobott le.

Vidráné Nagy Katalin abban a szerencsés helyzetben volt, hogy nem csak, hogy támogatta a férje a fogyásában, hanem partner is volt benne. Hat éves kisfiúk pedig már az egészségesebb életmódjukba nőtt bele… 

Így nézett ki az édesanya a fogyása előtt / Fotó: Fanny

Fiatal édesanyaként sokak értékrendje megváltozik és olyan elcsépeltnek hangzó fogalmak válnak fontossá, mint az egészség. Kati is szülőként jött rá, hogy igenis tenni szeretne azért, hogy leadja a plusz kilókat, hogy fitten, jó közérzettel élhesse a mindennapjait.

Kisfia születése után hízott meg

Kati azok közé a tipikus nők közé tartozik, akik világéletükben teltek voltak. Már a tini évei is arról szóltak, hogy elégedetlen volt a külsejével és szeretett volna lefogyni.

– Voltak csinosabb osztálytársnőim, így természetesen zavart a túlsúly – meséli csukló hangon. – Ha fel akartam venni egy szűkebb ruhát, nem állt jól. Örökletesség is van benne, de azt gondolom, hogy főként a rendszertelen, egészségtelen táplálkozás, a sok nassolás volt az oka. Fiatalabb éveim alatt számtalan fogyókúrát, diétát, bogyót, italport, csodaszert kipróbáltam. Volt, amitől fogytam, volt, amitől nem, de soha egyiknek sem volt tartós eredménye. Mai ésszel pedig már tudom, hogy ezek közül ráadásul egyik sem egészséges. 2018-ban született meg a kisfiúnk, Petike. A terhességem alatt csak hét kiló jött fel, viszont amikor itthon voltam a kicsivel, egyre teltebb lettem. Sokáig szoptattam, jobban kívántam az édességeket, a cukros üdítőket. Viccesen azt szoktam mondani, hogy én többet híztam a terhesség után, mint a terhesség alatt. 

„Nem akartam tovább hízni”

Kati férje egyik nap azzal az ötlettel állított haza a munkából, hogy megkeres egy életmód tanácsadót, mert szeretne lefogyni.

– A párom is akkoriban hízott meg, amikor én – emlékszik vissza. – Őszintén szólva, amikor először hallottam a tervét, azt hittem, hogy igazából azt szeretné, hogy én fogyjak le. Megnyugtatott, hogy nem erről van szó, és egyébként valóban, soha nem is volt közöttünk emiatt probléma. Én is szerettem volna megszabadulni a túlsúlytól, hiszen tudtam, hogy ha így folytatom, akkor hamarosan átléphetem a 90, vagy akár a 100 kilót is. Rengeteg elhízott fiatalt látni az utcán, és nem akartam, hogy odáig jussak, vagy akár, hogy az egészségemben gondok legyenek. Viszont én azt gondoltam, hogy majd utána nézek valamilyen diétának, vagy egyszerűen csak kevesebbet eszek és ezzel lemegy a felesleg. Nem gondoltam rá, hogy segítséget kérjek, de amikor Peti előállt ezzel az ötlettel, rájöttem, hogy így talán egyszerűbb lesz, és úgy döntöttem, hogy a férjemmel tartok. Kezdetben szkeptikus voltam Balázs módszerével, de nyitott voltam rá, hogy kipróbáljuk. 

Ilyen gyönyörű nő lett az anyukából / Fotó: Fanny

„Tudom tartani a tempót a kisfiammal”

2019 nyarán vágtak bele az életmódváltásba. Kati 18, a férje pedig 25 kilót dobott le. 

– Ez nem egy nehéz diéta, nem kell éhezni – vallja a családanya. – Változatosan, finomakat eszünk. Ennek ellenére voltak nehezebb pillanatok. Például én sokszor stagnáltam, akár két hétig is. Ilyenkor mindig elkenődtem, mert nem értettem, hogy miért nem mutat mást a mérleg, miközben mindent betartok. A férjem támogatása mellett, fontos volt, hogy Balázs is megnyugtatott, és megmagyarázta, hogy ez normális, biztatott, hogy ne adjam fel. Most már könnyedén tudom tartani a súlyomat és életemben először meg vagyok elégedve magammal. Sokkal jobban érzem magam, szebb a bőröm, ha kell, egész nap szaladgálok a kicsivel, nem fulladok ki. Nagyon örülök, hogy nem okoz gondot a játszótéren rohangálni, vagy ha elmegyünk az oviban a sportnapra, akkor a kisfiam azt látja, hogy anya is ügyes. Büszke vagyok magamra, de az okozza a legnagyobb boldogságot, hogy tudom tartani a tempót a kisfiammal…

Mi volt a legnehezebb?!

Kati számára az okozta a legnehezebb kihívást, hogy rendszert vigyen a hétköznapokba.

– Korábban naponta egyszer, esetleg kétszer ettem – árulja el. Az életmódváltás első hónapjában napi hat étkezés volt előírva, utána lecsökkent ötre. Kellett legalább két hét mire megszoktam, hogy ilyen sokszor eszem. Magam sem hittem, hogy ennyi evés mellett tényleg működik majd a fogyás. Most már saját tapasztalatból is tudom, hogy ha nincs meg a napi öt étkezés, akkor este tör rám az éhség, lefekvés előtt. Ha viszont megvan, akkor soha nincs ilyen. Az viszont nem okozott gondot, hogy kisgyerekes szülőként vágtunk bele. A férjem szakács, ha kellett, besegített a főzésbe, a sportot is be tudtuk iktatni, mert amíg az egyikünk elment edzeni, addig a másikunk volt a gyerekkel, de olyan is volt, hogy vittük magunkkal. Petike pedig már ebbe nőtt bele. Most lesz hat éves, sokszor inkább abonnettet kér kenyér helyett, imádja a zöldségeket, gyümölcsöket. Örülök, hogy sikerült az életébe becsempészni az egészségesebb életmódot. 

„Ha ötször ennék, híznék”

Turú Balázs, személyi edző és életmód tanácsadó, a KontrollDiéta megalkotója szerint az egészségünk alappillérei az étkezési rendszer, megfelelő folyadékbevitel és a mozgás. Túlsúly esetén, mindennek a természetes velejárója a fogyás.

– Katihoz hasonlóan sokan jönnek hozzám szkeptikusan – árulja el a szakember. – Ilyenkor mindig megkérdezem, hogy az miért furcsa, hogy ha valaki azt mondja, hogy egyél reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, vacsorát, egyél hétköznapi ételeket, igyál megfelelő mennyiségű folyadékot, mellette mozogj heti rendszerességgel, ami lehet akár otthoni torna vagy séta is? És az miért hitelesebb, amikor egy nem szakember celeb azt mondja, hogy vegyél meg egy port, tablettát és majd attól lefogysz? Az utóbbi azért tetszik az embereknek, mert abban bíznak, hogy ezek a porok majd elvégzik helyettük a munkát. Annyira elferdült a társadalmunk, hogy sokan már nem hisznek a kézenfekvő, egyszerű dolgokban. Kommentben sokan írják, hogy ha ők ötször ennének, akkor híznának. Ez nem igaz, mert amit mások két étkezés alatt fogyasztanak el, mi azt az adagot visszük be öt étkezésben, ezzel tehermentesítve a szervezetet. Ahhoz, hogy valaki ezt megérezze, átélje, négy-öt héten át ki kell próbálni, de sokan nem jutnak el idáig, mert csak legyintenek és nem hiszik el, hogy ez ilyen egyszerűen működik. 

(FANNY)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek