Baleset

Máris Olaszliszkához hasonlítják a kiskunhalasi gyermekgázolást: Amira szülei megbánták, hogy hevesen reagáltak

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.10.28. 18:00

A hároméves Amira könnyebb sérüléseket szenvedett, és csak a megfigyelés céljából tartották bent a kórházban. A kiskunhalasi gyermekgázolás híre az egész országot megrázta, a szülők is hevesen reagáltak, de már megbánták.

Mint arról a Bors beszámolt, október 26-án, szombaton elgázolt egy autó egy hároméves kislányt, majd a gyermek rokonai ököllel estek a személygépkocsinak. Amira édesapja betörte a jármű oldalsó szélvédőjét, mert azt gondolta, hogy a kislány súlyosan megsérült. Az indulatok hamar elszabadultak, végül lecsillapodtak a kedélyek. A gyermeket kórházba szállították, ahol kiderült: Amirának nincs belső vérzése, egyetlen csontja sem tört el, és a tüdeje és az egyéb belső szervei is épek maradtak. A kiskunhalasi gyermekgázolás esetét máris az olaszliszkai lincseléshez hasonlították: 2006 október 15-én a tiszavasvári földrajztanár a két kisebbik lányával a családi autóval áthajtott a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen, ahol éppen átszaladt az úttesten egy kislány, majd a vizes árokba esett. Kitti rokonai – utóbb kiderült, hogy tévesen – azt gondolták, hogy a férfi elgázolta a gyermeket, ezért kirángatták a kocsiból és szó szerint agyonverték.

Kiskunhalas
kiskunhalasi gyermekgázolás
Amiea
A kiskunhalasi gyermekgázolás helyszíne Fotó: BAON

Hálásak vagyunk Istennek, hogy nem történt nagyobb baj Amirával. Már sokkal jobban érzi magát, remélem, hamarosan haza is vihetjük

 – mondta lapunknak hétfőn a kislány édesanyja. Alexandra hozzátette: a családdal olvasták a hírrel kapcsolatos hozzászólásokat, melyek nagy részét sértőnek érzik.

– Főleg a rasszista megjegyzések a fájóak. Őszintén megmondom, az olaszliszkai esetről korábban nem hallottam, de a kommentek alapján utánanéztem, mi történt ott. Egy biztos: nem akartuk bántani a sofőrt, a párom pedig bocsánatot is kért tőle a rongálásért – magyarázta Alexandra, akit felháborít az emberek előítéletessége.

Kiskunhalas
kiskunhalasi gyermekgázolás
Amiea
Amirát megfigyelésre tartották bent a kórházban  Fotó: Olvasói

A mindketten becsületesen dolgozunk. Én a hulladékválogatóban, a férjem pedig Norvégiában helyezkedett el festőként. Sokat van kint, hogy nekünk mindenünk meglegyen

 – szögezte le a családanya.

Kiskunhalasi gyermekgázolás: az autós nem hajtott gyorsan

A család egyébként Amira, és ikertestvére, Viktor születésnapi zsúrját tartotta a tiszti klubban, amikor a kislány Alexandra szerint megláthatott egy kismacskát, és az állat után szaladt. 

A gázolást a sofőr megpróbálta elkerülni, de nem járt sikerrel. Alexandra kijelentette: nem neheztelnek a jármű vezetőjére.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek