Édesség

Kitálalt II. Erzsébet egykori séfe: ez volt a királynő kedvenc sütije, ami állandóan étlapon kellett legyen

B. V.

Létrehozva: 2024.10.13. 12:00

Az elhunyt királynő a finomságot egy vásáron kóstolta meg, utána lett a favorit.

A brit királyi családra mindig is nagy rivaldafény vetült. Mindenki kíváncsi arra, hogyan élnek, mik a szokásaik, mit csinálnak a zárt ajtók mögött, ahol nem övezi őket annyi protokoll és szabály, mit ehetnek. Nos, erről most II. Erzsébet néhai séfje kissé lerántotta a leplet. Elárulta ugyanis, hogy egy bizonyos sütemény, amiért az egykori királynő annyira rajongott, hogy az állandóan az étlapon volt Balmorálban, sőt, mindenhova vitetett magával belőle.

Kitálalt II. Erzsébet egykori séfe, ez volt a királynő kedvence Fotó: AFP

De mi is volt az a desszert, amiért a királynő annyira rajongott és ragaszkodott. A Crathie Crunch-ért, ami igazából egy sütés nélküli sajttorta étcsokival, mentával. 

Amikor Balmoralban járt mindig ezt ette, és annyira ízlett neki, hogy bárhová magával vitte 

- nyilatkozta II. Erzsébet egykori séfje, Darren McGrady kiemelve, hogy a finomságot úgy kellett leutánozniuk, miután az uralkodó azt először egy crathie-i vásáron kóstolta meg. 

Nagyon ízlett neki, ezért itthon is megpróbáltuk elkészíteni és sikerült. Aztán olyan népszerű lett, hogy mindig szerepelt a Balmoral kastély étlapján, sőt mindig vittek belőle utazásokra és piknikekre is. 

Érdekesség, hogy a királynő a finomságot nem csak az érdekes csoki-menta ízvilág miatt kedvelte, hanem a kinézete miatt is, ugyanis az tálaláskor gyönyörűen nézett ki, írja a Life.hu

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek