Az elhunyt királynő a finomságot egy vásáron kóstolta meg, utána lett a favorit.
A brit királyi családra mindig is nagy rivaldafény vetült. Mindenki kíváncsi arra, hogyan élnek, mik a szokásaik, mit csinálnak a zárt ajtók mögött, ahol nem övezi őket annyi protokoll és szabály, mit ehetnek. Nos, erről most II. Erzsébet néhai séfje kissé lerántotta a leplet. Elárulta ugyanis, hogy egy bizonyos sütemény, amiért az egykori királynő annyira rajongott, hogy az állandóan az étlapon volt Balmorálban, sőt, mindenhova vitetett magával belőle.
De mi is volt az a desszert, amiért a királynő annyira rajongott és ragaszkodott. A Crathie Crunch-ért, ami igazából egy sütés nélküli sajttorta étcsokival, mentával.
Amikor Balmoralban járt mindig ezt ette, és annyira ízlett neki, hogy bárhová magával vitte
- nyilatkozta II. Erzsébet egykori séfje, Darren McGrady kiemelve, hogy a finomságot úgy kellett leutánozniuk, miután az uralkodó azt először egy crathie-i vásáron kóstolta meg.
Nagyon ízlett neki, ezért itthon is megpróbáltuk elkészíteni és sikerült. Aztán olyan népszerű lett, hogy mindig szerepelt a Balmoral kastély étlapján, sőt mindig vittek belőle utazásokra és piknikekre is.
Érdekesség, hogy a királynő a finomságot nem csak az érdekes csoki-menta ízvilág miatt kedvelte, hanem a kinézete miatt is, ugyanis az tálaláskor gyönyörűen nézett ki, írja a Life.hu