Apaság

"Nem vagyok biztos abban, hogy a lányomnak én vagyok az apja, de az exem hallani sem akar a DNS-tesztről!"

H. A.

Létrehozva: 2024.10.23. 18:30

A volt feleség korábbi hűtlensége miatt kétségek gyötörnek egy férfit.

Kételkedik abban egy férfi, hogy a kisebbik lányának ő lenne az édesapja, ám az exfelesége nem hajlandó belemenni abba, hogy DNS-tesztet végezzenek. A gyötrődő olvasó a The Sun nevű brit bulvárlap tanácsadó rovatához fordult a problémájával: a levelében elárulta, a nejével - akivel 12 évig voltak együtt -, korábban azért váltak el, mert megtudta, a nőnek viszonya van.

férfi, bizonytalan, gyötrődik, gondolkodik
Kételkedik abban, hogy ő a kisebbik lánya vérszerinti apja / Fotó: Unsplash.com

A levélíró elmondása szerint a hűtlenség ellenére sikerült békésen elválniuk, mialatt továbbra is közösen nevelik a két lányukat, akik most 10 és 4 évesek. A férfi nemrég úgy döntött, megírja a végrendeletét, ám ahogy belevágott, váratlanul bizonytalanság öntötte el, a gyermekeivel kapcsolatban.

Éppen a végrendeletem elkészítésén dolgoztam, amikor hirtelen ráébredtem, hogy a fiatalabbik lányom talán nem is az enyém. Annyira különbözik a nővérétől, a szőke fürtjeivel és kék szemeivel. Az idősebbik gyerekem sötét hajú és szemű, akárcsak én

- magyarázta el a férfi, aki nem akarja addig megírni a végakaratát, amíg bizonyosságot nem szerez, ám az exe hallani sem akar arról, hogy DNS-tesztet végezzenek.

A tanácsadó, Deidre, válaszában úgy vélte, a haj és szemszín önmagában még nem jelent semmit: a testvérek sokszor nem hasonlítanak egymásra, egy-egy külső jegy pedig akár több generációt átugorva is öröklődhet.

A bizalom odalett, amikor a feleséged megcsalt, de te vagy az apja a lányodnak, függetlenül attól, hogy mit mond a biológia. Te neveled fel, szereted és gondoskodsz róla. Tényleg ki akarnád zárni őt az életedből és a végakaratodból, ha esetleg nem a tiéd?

- tette fel végül a kérdést a tanácsadó.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek