Terápia

Lemondtak róla az orvosok: Csoda, hogy mire képes az oxigénhiányos Áronka

Létrehozva: 2024.10.13. 10:00

Az intenzív terápiának köszönhetően az oxigénhiányos állapotban született Áron életében végre pozitív változások sora látható. Édesanyja, Fanni mindent megtesz kétéves gyermekéért és a nap minden percében mellette van. Az igazi áttörést az őssejt terápia jelentené, ami nagyon drága és a család nem tudja finanszírozni.

Fanni több, mint 24 órát vajúdott Áronnal, aki a 37. héten jött a világra. Sok időt töltött a szülőcsatornában, de a kitolási szakaszban elakadt a válla, és ezért oxigénhiányos állapotba került, aminek súlyos agykárosodás lett a következménye.

Fanni mindent megtesz az oxigénhiányos állapotban született Áronért
Áron oxigénhiányos állapotban született. Édesanyja, Fanni mindent megtesz, hogy kisfia állapota javuljon Fotó: Olvasói

A szülés utáni időszakot hosszan ecsetelhetném, hogy milyen tortúra és mennyi fájdalom követte. Én inkább a jövőbe nézek és a kisfiam fejlődésére helyezem a hangsúlyt

- mondja Kovács Fanni, aki a vészjósló előrejelzések ellenére harcol kisfia egészségéért, akiről az orvosok már a születésénél lemondtak, mert úgy látták, hogy élete végéig lélegeztetőgépen és szondán lesz. De Fanni számára Áron jelenti a világot, és az erőfeszítések árán hatalmas eredményeket érnek el együtt, amik erőt adnak számukra a nagy harcban. Az egyik epilepsziás gyógyszert is sikerült leállítani kisfiúnál, mert már hosszú ideje nem voltak rohamai. A másik hatalmas eredmény, hogy segítséggel ugyan, de már lábra tud állni, ami a rendszeres terápiának köszönhető.

Fanni mindent megtesz Áron gyógyulásáért

Áron nemrég kezdte a bölcsődét, és nagyon szereti, hiszen így gyerekek társaságában lehet. Ez a heti pár nap az édesanyja számára nagyszerű lehetőség, hogy egy kis időt tudjon saját magára is fordítani és el tudja intézni az dolgait.

Az igazán jó az lenne, ha heti öt napban tudna menni a bölcsődébe, mert akkor el tudnék menni dolgozni, és megszűnnének az anyagi nehézségeink

 - mondja reménykedve az édesanya, aki azt is elárulja, hogy elapadtak azok az anyagi források, amiből a fejlesztéseket tudta eddig finanszírozni. 

Kicsit kilátástalan most a helyzetünk. Áron már a babakádban nem fér el, így vásárolni kell egy fürdetőszéket, de nem tudom, hogy szedjem össze rá a pénzt. Nem beszélve arról, hogy egy hónap múlva kell mennünk egy fejlesztőházba konzultációra, ahol felállítják a két hetes intenzív terápia terveit, aminek költsége is több százezer forint lesz

- folytatja Fanni, aki a nehézségek ellenére nem nem adja fel. Létrehozott a közösségi hálón egy oldalt, ahol Áronka fejlődését lehet nyomon követni. Itt szeretné megmutatni, hogy fia mennyire tud küzdeni, és a sok gond mellett mennyi örömteli pillanatot élnek át együtt.
 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek