Baleset

Súlyos buszbaleset történt: több mint 50 utast kellett a tűzoltóknak kiszabadítaniuk

KL

Létrehozva: 2024.10.24. 18:55

Egy ember meghalt, egy busz pedig az árokban kötött ki.

Halálra gázolt egy kerékpárost egy szlovák személyautó Lentikápolna határában; a terelés közelében azonban nem sokkal később újabb baleset történt, ugyanis egy lengyel busz árokba hajtott, utasait a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk csütörtökön Zala vármegyében.

Gábor László, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: kora délután a 7416-os számú úton, Lentikápolna külterületén gázolt el egy szlovák autó egy kerékpározó asszonyt. Az idős nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A helyszínelés miatt a járműforgalmat elterelték.

Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek arról számolt be, hogy a gázolás közelében egy lengyel rendszámú autóbusz próbált visszatérni a 7416-os útra, amikor az árokba dőlt. A busz megsüllyedt, de nem borult fel, a beszorult ajtók miatt a több mint ötven utast és a két sofőrt a tűzoltók szabadították ki.

A buszt ezután sikerült az árokból kivontatni, így tovább folytathatta az útját. Az MTI információja szerint a buszbalesetnek egy könnyebb sérültje volt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek