Rákbetegség

Lesújtó: rendre a koronavírusra fogták tüneteit, rákban halt meg a gyönyörű Jessica

Bors

Létrehozva: 2024.10.23. 20:30

Csupán 27 év jutott neki, pedig 20 alkalommal járt orvosnál. Senki sem gondolta, hogy ekkora a baj!

A brit Jessica Brady mindössze 27 éves volt, amikor elhunyt rákban, miután hat hónapon keresztül hiába fordult segítségért háziorvosaihoz, akik 20 alkalommal nem ismerték fel a súlyos betegségét. Édesanyja, Andrea Brady most azért kampányol, hogy bevezessék "Jess törvényét", amely a fiatal felnőttek rákdiagnosztikájának javítását célozza meg. Andrea szerint lánya azért vesztette életét, mert az orvosok nem vették komolyan a fiatal tüneteit, annak ellenére, hogy többször is segítséget kért.

Jessica 2020 nyarán kezdett rosszul lenni, de a koronavírus-járvány alatt bevezetett korlátozások miatt nem volt lehetősége személyes konzultációra, és többször antibiotikumot írtak fel neki anélkül, hogy megvizsgálták volna. Rendszeresen azt mondták neki, hogy "hosszú Covid szindrómája" van, annak ellenére, hogy a tesztjei negatívak lettek. Végül 2020. november 26-án egy magánorvosi beutalót követően derült ki, hogy 4. stádiumú adenokarcinómája, azaz mirigyhámsejtes rákja van. A rák a gerincére, májára, gyomrára, tüdejére és nyirokcsomóira is átterjedt

A diagnózist követően Jess állapota súlyosbodott, és soha többé nem térhetett haza a kórházból. Andrea rámutatott, hogy lánya fiatal kora akadályozta a gyors és pontos diagnózist, mert az orvosok sem feltételezték a legrosszabbat. Az anyuka azt szeretné elérni, hogy egy páciens esetét harmadik alkalom után automatikusan felülvizsgálják, ha ugyanazokkal a tünetekkel fordul orvoshoz - írja a Mirror.

Jelenleg ez a korcsoport nincs prioritásban, pedig sok rákos megbetegedés agresszív, és azonnali kezelést igényel

- fogalmazott az anyuka.

A rák korai felismerése kulcsfontosságú, hiszen ez jelentősen növeli a hatékony kezelés esélyét. Ezért fontos, hogy bármilyen szokatlan testi elváltozás esetén azonnal forduljunk orvoshoz!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek