Dráma

Lezuhant a magyar turista a világ legszebb hídjáról – sokáig küzdöttek az életéért

Létrehozva: 2024.10.04. 08:30

A naplementében akart gyönyörködni, ebből lett a kis híján tragikus kimenetelű baleset. Lezuhant és a sziklákon találtak rá a tűzoltók.

Lezuhant egy 50 éves magyar az Olaszországban, Riomaggioréból induló Szerelmesek ösvényéről, ami a tengerpart fölött egy sziklákba vájt sétaút és a települést köti össze a szomszédos Manarolával. Mindkét hely a Cinque Terre része a Ligur-tenger partján.

Lezuhant, Riomaggiore
Manarola, a séta végállomása Fotó: Google Maps

A gyalogoshídként is funkcionáló szakasz pazar látvány nyújt a tengerre és a két kisvárosra. 2011-ben egy földcsuszamlás miatt lezárták és csak idén júliusban nyitották újra. Azért, hogy Manarolát, ezt a festői szépségű halászfalut ne árasszák el a turisták, az utat csak nappal és vezetővel lehet végigjárni. Félóránként legfeljebb harminc ember indulhat útnak, fejenként öt euró befizetése után.

Lezuhant, Via dell' Amore
A sétaút, ahonnan a magyar turista a mélybe zuhant Fotó: Google Maps

A magyar turista a világ legszebb kilátású gyalogos hídjaként is hirdetett építményre október 1-én, az esti órákban lépett fel. A naplementét akarta látni és fotózni. Mobilját a kezében tartva sétált a gyönyörű, felújított sétányon, amikor az egyik kép készítése során kiejtette telefonját a kezéből. A készülék a korláton kívülre esett, a nő pedig a korláton áthajolva, egy óvatlan mozdulat után magatehetetlenül utána zuhant. 

Méterekkel lejjebb a tenger felőli, éles sziklákkal teli szakaszon ért földet. Társai rögtön értesítették a mentőket és a tűzoltókat. Végül utóbbiak vízágyban hozták fel, mert attól tartottak, hogy a mélységben gerinctörést szenvedett. Csodával határos módon a kórházban kiderült, nem szenvedett belső sérüléseket, csupán a térde ficamodott ki. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek