Csoda

„Már önállóan lélegzik” – Csoda történt miután lekapcsolták az 5 éves lányt a gépről

K. C.

Létrehozva: 2024.10.17. 10:30

Az orvosok lemondtak róla, de az édesanyja nem. Napról-napra erősödik az agyvérzést kapott kislány.

Egy agykárosodást szenvedett 10 éves kislányért mindent megtettek a szülei. A végsőkig küzdöttek az élethez való jogáért, miután az orvosok úgy döntöttek le kell kapcsolni a létfenntartó gépekről.

kórház, orvos, operáció, műtét, beavatkozás
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Tafida Raqeebb mindössze 5 éves volt, amikor agyvérzést kapott, miután fejfájásra panaszkodott. Kórházba vitték, ahol rájöttek egy összetett, abnormális érrendellenesség okozta az agyvérzését. Az orvosok ekkor sokkoló hírt közöltek a családjával: már csak napjai vannak hátra.

Az orvosok az Egyesült Királyságban nem adtak remény Tafidának, azt tanácsoltak a szeretteinek, hogy engedjék el. Az édesanyja azonban nem hagyhatta, hogy a gyermeke élete véget érjen, ezért kiharcolta, hogy Olaszországba szállítsák, ahol további kezelést kapott.

„Öt éve annak, hogy hitet és remény adtunk neki. Esélyt adhatunk neki az életre. Isten kegyelméből nemcsak túlélte, hanem megmutatta nekünk lelke erejét és rugalmasságát is. A lányom, Tafida azóta is él. Már önállóan lélegzik. Ez a legfontosabb szempont. Ez sokat jelent nekem. Úgy értem, nem tudom leírni, min mentünk keresztül, hogy eljussak oda, ahol most vagyok” – mesélte hálásan Shelina.

Egy agykárosodott kislány, akinek szüleinek meg kellett küzdeniük az élethez való jogáért, lélegeztetőgép nélkül lélegzik, fel tud ülni, és élvezettel néz rajzfilmeket öt évvel azután, hogy az orvosok megpróbálták kikapcsolni a létfenntartógépét.

Júniusban ünnepelte 10. születésnapját a családja körében. A lány anyukája, Shelina Begum a The Sunnak elmondta, hogy kislánya lassú, folyamatos fejlődést mutat, és napról napra javulni fog.

„Az elmúlt öt év nem volt könnyű, de minden egyes nap Tafida bátorságának és a szeretet, a remény és a hit erejének bizonyítéka volt. Amikor visszatekintünk az eddig megtett útra, lehetetlen nem elárasztani a hála érzésével. Tafida túlélése emlékeztet minket arra, hogy milyen értékes az élet, és ma nem csak az ő életét ünnepeljük, hanem a szeretetet és az egységet is, amely a legsötétebb időkben is megtartott minket. Ez az utazás megtanított minket arra, hogy minden pillanatot megbecsüljünk, soha ne veszítsük el a reményt, és mindig higgyünk a csodákban” - zárta sorait Shelina.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek