Megfutamodás

Megfutamodott: Magyar Péter nem mert kiállni az újságírók elé Strasbourgban

Bors

Létrehozva: 2024.10.08. 15:13

Megfutamodott: Magyar Péter nem mert kiállni az újságírók elé Strasbourgban.

Magyar Péter indoklás nélkül lemondta a ma délután 1 órára meghirdetett strasbourghi sajtótájékoztatóját, miután kiderült, hogy az öccse rajta volt egy olyan cég fizetési listáján, ami az általa vezetett Diákhitel Zrt. beszállítója volt. 

Megfutamodott: Magyar Péter nem mert kiállni az újságírók elé Strasbourgban

Sajtóértesülések szerint Magyar Péterre már az Európai Parlament egyik termében ülve vártak az újságírók, de az EP-képviselő egyszerűen nem jelent meg a saját eseményén. Hosszas várakozás után az újságírók végül azt a tájékoztatást kapták, hogy a Tisza Párt elnöke mégsem áll ki a nyilvánosság elé, a döntést azonban nem indokolták.

Magyar Péter távolmaradásának oka feltehetőn az lehetett, hogy a nap folyamán kiderült: családi kifizetőhelyet csinálhatott a Diákhitel Központból. Az ügyet feltáró baloldali Média1 hírportál beszámolója szerint Magyar Péter a Diákhitel Központ igazgatójaként egy olyan céggel kötött több tízmillió forint értékben korrupciógyanús szerződéseket, melynek fizetési listáján ott szerepelt az öccse, Magyar Márton.

Mint ismert, az Átlátszó nevű ellenzéki portál nemrég megszerezte a Magyar Péter diákhiteles szerződéseiről szóló KEHI-jelentést. Ebből derült ki, hogy Magyar tucatszám kötötte a felesleges és túlárazott megbízásokat, és körmönfont megoldásokkal juttatta sok közpénzhez azokat a haverjait, akikkel most éppen a politikában próbálkoznak - írja a Ripost

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek