BŰNCSELEKMÉNY

Hatalmas fogás: lekapcsolták az adócsaló bűnbandát

H. M.

Létrehozva: 2024.10.08. 08:15

A MERKUR bevetési egység sikeres volt. Elfogták a milliárdot elmaró adócsalókat.

Egyszerre 28 helyen csaptak le arra az adócsaló csoportra, amely már régóta a NAV központi célpontjaként tetszelgett. A csalás feje, az a számlagyáros férfi volt, aki a 2000-es évek közepén amatőr ügető bajnoki címet nyert. A csoport bűnlajstroma véges, de milliárdokról beszélünk.

A milliárdos kárt okozó banda három legfőbb gyanúsítottjánál a Zalai Járásbíróság elrendelte a letartóztatást (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels/Ron Lach

Több lehet, mint egy milliárd

A szervezet egy számlagyárként funkcionáló céghálózatot működtetett azért, hogy az általuk biztosított fiktív számlákkal a bűnszervezet irányítójának cége az ÁFÁ-t csökkenthesse. A fiktív számlák a hulladékbizniszhez köthetően születtek meg. A bűnözői csoport három vezetője a megbeszélteknek megfelelően, megosztva irányították embereiket. Az elkövetők között voltak, akik banki tapasztalattal rendelkeztek, akik adminisztrációs feladatot ellátó szakemberek voltak, de volt olyan is, aki cégeket vezetett.

A pénzügyi nyomozók ingatlanokat, versenylovakat, luxusautókat és egyéb ingóságokat foglaltak le az elkövetők elől. Tizenkilenc gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben. Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora büntetés várható az elkövetőkre, de a károkozás milliárdos nagyságrendekben mérhető.


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek