Tragédia

Most kaptuk a megdöbbentő hírt: több holttestet is találtak Gyomaendrődnél

N.T.

Létrehozva: 2024.10.22. 16:10

A tragédia pontos okát és körülményeit a hatóság vizsgálja.

Ketten meghaltak egy lakócsónakban a Hármas-Körösön Gyomaendrődnél- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese kedden az MTI-vel. 

Sallai Szebasztián József, Budi Angéla, Kovács József Dzsúlió, tűnt el, eltűnt, Szekszárdról
Hiába érkezett gyorsan a segítség, már nem tudtak életet menteni Fotó: Gé / MW

Dóka Imre tájékoztatása szerint kedden délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy a Hármas-Körösön, Gyomaendrődnél egy lakócsónakban ketten tartózkodnak, ám nem adnak életjelet magukról. A gyomaendrődi és a szeghalmi tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévő partra vontatták a járművet. 

A lakócsónakban egy gázüzemű tűzhely működött, amely elhasználhatta a lakótér levegőjét, a bent lévő két ember életén a gyors beavatkozást sem lehetett segíteni - áll a közleményben. A tragédia pontos okát és körülményeit a hatóság vizsgálja. 

A közleményben szerepel, hogy egy köbméter gáz elégetéséhez mintegy tíz köbméter levegő szükséges. Ha a levegő-utánpótlás nem biztosított, akkor tökéletlen égés megy végbe, amely során szén-monoxid keletkezik. 

Szén-monoxid-érzékelőn a hasonló tragédiák elkerülhetők, az érzékelők időben jeleznek, amikor még van idő cselekedni, menekülni - hívja fel a figyelmet a kommüniké.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek