ciki

Néhány ezer embert sikerült összeverbuválnia Magyar Péternek

Létrehozva: 2024.10.23. 20:39

" Hézagos tömeg".

A reméltnél jóval kevesebben gyűltek össze Magyar Péter október 23-i megemlékezésén a Bem téren. A politikus láthatóan idegesen, remegő hangon kezdte el mondandóját, amibe bele is bakizott. A Tisza Párt rendezvényén ott volt Fekete-Győr András is, akit nemrég ítéltek el jogerősen.

 

POY_4028<br />
<br />
Magyar Péter 56

Fotó: Polyák Attila

A Magyar Nemzet helyszíni tudósítója szerint néhány ezren, a vártnál kevesebben gyűltek össze Magyar Péter október 23-i megemlékezésén a Bem téren. A hallgatóság megtöltötte a teret, de elég szellősen álltak az érdeklődők.

 

POY_4010
Magyar Péterék megemlékezése a Bem téren Fotó: Polyák Attila

A Tisza Párt nem véletlenül dönthetett a helyszín mellett, ugyanis a fő szempont az volt – okulva a köztelevíziónál tartott tüntetés kudarcából –, hogy kevesebb ember is soknak tűnjön. Mind a Bem, mind pedig a Széna tér megfelel ezeknek a szempontoknak, hiszen még egy mérsékeltebb érdeklődés mellett megtartott rendezvény esetén is úgy tűnik majd, hogy zsúfoltak a helyszínek.

Mint köztudott, Magyar Péter legutóbbi, a közmédia óbudai székháza elé szervezett tüntetése egyértelműen kudarcnak tekinthető. A százezresnek remélt tömeg helyett nagyjából háromezren gyűltek csak össze a Kunigunda útján.

 

Bakik a helyszínen, furcsa logika

Magyar Péter három óra után nem sokkal a felállított színpadra lépett, és arra kérte a rendőrséget, hogy állítsák le a villamosközlekedést a Bem téren. A műsorvezető azt mondta, hogy Magyar Péter meglepetéssel készült. Nemsokára kiderült: a meglepetés az, hogy Magyar Péter felolvassa Márai Sándor Mennyből az angyal című versét.

A politikus láthatóan idegesen, remegő hanggal kezdte el az olvasást, amibe bele is bakizott. A tömeg megtapsolta, majd a műsorvezető az „árad a Tisza” szlogent dobta be, amit többször megismételtek.

A Tisza Párt elnökét a lengyel Polgári Platform EP-képviselője, Michał Wawrykiewicz követte a pódiumon. A tolmács lendületből lengyelről lengyelre fordított, aztán nevetett egyet, majd áttért a magyarra.

– Jó látni és hallani a szabadságot, ami a levegőben is érezhető

– emelte ki a képviselő, aki néhány mondattal később – logikailag összezavarva a jelenlevőket –  már diktátornak nevezte Magyarország miniszterelnökét. – Péter azért hívott meg engem, hogy támogassak a rezsim ellen minden magyar embert – tette hozzá, majd elmondta, szerinte a Tisza Párt győz majd 2026-ban. A beszéde végén angolra váltott, a szabadságról és a békés forradalomról beszélt.

– Szabad Magyarországot

– zárta gondolatait a lengyel politikus. A Bem József téren ott volt Fekete-Győr András is, akit nemrég ítéltek el jogerősen.

A megjelentek ezt követően átvonultak a Bem József térről a Széna térre. Ünnepi műsor után Magyar Péter állt a mikrofonhoz, aki ezúttal sem kímélte híveit. Hosszú és terjengős beszédében bírálta a kormányt, és jelezte, hogy legkésőbb 2026-ban kormányváltásra készülnek. Bejelentette, hogy megkezdik a Tisza Párt jelöltjeinek kiválasztását, amire nyílt pályázatot hirdetnek a párt honlapján. 

A helyszíni tudósító beszámolója szerint sokan távoztak a helyszínről a pártelnök beszéde alatt.

Kamuzhat itt a Partizán mindenféle méréssel, de a valóságban a következő a helyzet: Orbán Viktor sok tízezer emberrel megtöltötte a Millenárist, Magyar Péternek csak pár ezret sikerült összehoznia a sokkal kisebb Széna téren

– hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Apáti Bence.

A Mandiner arról is beszámolt, hogy a tiszások pénzért árulják a lyukas zászlókat, amelyek közösségi oldalak szerint a nemzeti ünnepen pólók és pulóverek között kaphatók.

Hatalmas tömeg hallgatta Orbán Viktor ünnepi beszédét a Millenárison + galéria

A miniszterelnök megemlékezett az 1956-os forradalom hőseiről.

 

tömeg Orbán Viktor beszédén

Fotó: Csudai Sándor

Orbán Viktor október 23-i ünnepi beszédére hatalmas tömeg gyűlt össze a Millenárison, ahol több ezren hallgatták a miniszterelnök szavait a nemzeti szuverenitás védelméről és az 1956-os forradalom örökségéről.

 

tömeg Orbán Viktor beszédén
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien

Brüsszelben bejelentették, hogy meg fognak szabadulni Magyarország kormányától, azt is bejelentették, hogy brüsszeli bábkormányt helyeznek Magyarország élére – mutatott rá beszédében a miniszterelnök. Szerinte ismét az a kérdés, hogy meghajolunk-e az idegen akarat előtt vagy ellenállunk neki. A magyarok nem ijednek meg, amikor az aktuális birodalom zsarolja őket – emlékeztetett Orbán Viktor.

Tudjuk, hogy bele akarnak kényszeríteni minket a háborúba, ránk akarják sózni a migránsokat, genderaktivisták kezére akarják adni a gyerekeinket. Tudjuk, hogy megvan a kiszemelt bábkormány és a párt, megvan az emberük is rá, egy igazi aláírófajta

– fogalmazott a kormányfő.

– Nem tűrjük el, hogy újra bábállammá, Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot. Nem fog nekik sikerülni. Itt nem törnek át. Mi győzünk, ők veszítenek! Mi, magyarok meg tudjuk és meg is fogjuk csinálni. Újra meg fogjuk csinálni. Dicsőség az ’56-os magyar hősöknek! – mondta a Millenárison a miniszterelnök.

tömeg Orbán Viktor beszédén
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien

tömeg Orbán Viktor beszédén

 

tömeg Orbán Viktor beszédén

tömeg Orbán Viktor beszédén

Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

 

tömeg Orbán Viktor beszédén

 

Helyszíni tudósítók arról számoltak be, hogy teljesen megtelt a Millenáris park, ahol elképesztő sorok álltak odakint is, és nem sokkal a beszéd előtt még több százan várakoztak az utcán, hogy bejussanak.

Több tíz méter hosszú sorban várakoztak az emberek, akik Orbán Viktor beszédére és az ünnepségre érkeztek a helyszínre.

tömeg Orbán Viktor beszédén
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien

A kormányfő éjjel tért haza Párizsból, ahol tárgyalást folytatott Emmanuel Macron francia államfővel.

Már csak a beszédet kell megírni!

– írta közösségi oldalán a miniszterelnök.
 


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek