Megdöbbentő

„Nem volt bennem félelem” - Így élte meg a Mennyországot a halálból visszatért édesanya

K. C.

Létrehozva: 2024.10.22. 05:30

Két sztrókja után már a családja is elbúcsúzott az édesanyától, aki aztán minden esélyére rácáfolt.

Amber Cavanagh a kettős sztrókja előtt egészséges életmódot folytatott. Épp filmetnézett a családjával, amikor bekövetkezett a legrosszabb. Hirtelen kínzó migrénje lett, néhány órával később pedig összeomlott. A teste jobb oldala fölött elvesztette az irányítást és az egyik szemére is megvakult. Segítséget csak úgy tudott hívni, hogy a falat csapkodta.

kórház, folyosó
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A kanadai 43 éves médium két agyvérzést szenvedett el, ami miatt sürgős agyműtétre szorult. Bár félig eszméletlen volt, és nem tudott tisztán kommunikálni hallotta, ahogy a családja elbúcsúzik tőle. 

„Hallottam, ahogy mindenki elbúcsúzott és sírt, és nem tudták, hogy még mindig odabent vagyok.
Ez a mai napig az egyik legborzasztóbb dolog, amit valaha is átéltem” – részletezte Amber, ezután lehunyta a szemét és egy pillanat alatt a Mennybe került. 

„Beléptem abba, amit csak úgy tudok leírni, mint a mennyország. Nem volt bennem félelem, csak szeretet. Úgy néztem ki, mint önmagam legjobb változata, és körülöttem volt mindenki, akit valaha szerettem, és aki már nem volt velünk. Beleértve a gyerekkori kutyáimat is. Nem volt többé ki, mi, miért, mikor vagy hol, amire válaszolni kellett volna, egyszerűen csak mindent tudtam. Körülöttem egy hihetetlen kert volt, ahol valóban éreztem a füvet a lábam alatt. Jobbra láttam az összes szerettemet, balra minden változatomat, a múltamat, a jelenemet és a jövőmet. Mindeközben a kísérőim közvetlenül előttem álltak. Mélyen gyökerező, tiszta vigasztalás érzése volt ott” – részletezte halál utáni élményét a kétgyermekes anyuka. 

Ambert a kísérői nehéz döntés elé állították: újra a gyerekeivel szeretne lenni, annak fejében, hogy visszatérése kimerítő felépüléssel járna. Vagy marad azon a helyen, ahol békében élhet tovább. Az anyuka úgy érezte még nem érkezett el az ideje, ezért a visszatérés mellett döntött. Behunyta a szemét, és hirtelen újra a saját testében volt. 

„Nagyon nehéz volt tudni, hogy el kell hagynom azt a helyet, ami a szeretetteljes fény elsöprő ragyogását árasztotta. Még mindig nem értik. Az orvosom azt mondja, hogy én vagyok az ő „csodapáciense”, mivel nem is volt szükségem a műtétre, ahogyan azt tervezték. Igen, a testemben és az agyamban sok kár keletkezett, de életben maradtam, és ez a legfontosabb” – mesélte Amber, aki a következő két hétben a kórházban maradt, és az orvosok kitartottak amellett, hogy élete hátralévő részében gondozásra szorul.

A médiumnak 10 hét alatt újra kellett tanulnia minden alapvető funkcióját, és fizikoterápián és beszédterápián kellett átesnie. Bár még mindig érzéketlen a teste jobb oldala, az élete valamelyest visszatért a normális kerékvágásba.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek