Ingyenes eszközök

Nyitrai Zsolt: ingyen digitális eszközöket is kapnak a diákok!

Bors

Létrehozva: 2024.10.21. 12:29

Módosítva: 2024.10.21. 13:46

Több mint 125 ezer ingyenes tanulói laptop kiosztása veszi kezdetét!

Decemberig újabb 125 ezer diák kap laptopot a kormány támogatásának köszönhetően - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten. Rétvári Bence elmondta, hogy a korszerű informatikai eszközöket azok az 5. és 9. évfolyamos tanulók kapják, akik korábban jelezték igényüket a Kréta-rendszerben. A tanulói laptopok mellett intézményi eszközök is érkeznek az iskolákba - fűzte hozzá. Ma már minden diák számára nagyon fontos, hogy hozzáférjen a digitális tartalmakhoz. A 32 milliárd forintos összköltségű laptoposztási program a magyar diákok tudásának versenyképességét szolgálja - mondta. Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója hangsúlyozta: az Orbán Viktor vezette polgári kormány "a gyakorlatban valósítja meg a szolgáltató államot."

Ez azt jelenti, hogy a mindennapokban odafigyelünk a polgárok igényeire, az emberek véleményére, intézkedéseinkkel igyekszünk megkönnyíteni az életüket, segíteni őket ügyeik intézésében

 - mondta, megjegyezve: a kormány figyelembe veszi a különböző társadalmi csoportok speciális igényeit és a legmodernebb eszközökkel segítik a civileket.

Míg korábban fizetni kellett a tankönyvekért, mára azok ingyenesek a közoktatásban. Sőt! Ingyen digitális eszközöket is kapnak a diákok!
Most az 5. és 9. évfolyamos, valamint a hatosztályos gimnáziumok 7. évfolyamos diákjai is részesülnek az eszközökből. December elejéig minden regisztrált diák megkapja a notebookját

- tette hozzá Facebook-oldalán Nyitrai Zsolt. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek