Közélet

Orbán Viktor: a strasbourgi csihi-puhi után visszatérünk a magyar gazdaság építéséhez

Létrehozva: 2024.10.11. 07:46

Módosítva: 2024.10.11. 09:05

Orbán Viktor ismét a Jó reggelt, Magyarország! vendége volt. Mutatjuk, miről beszélt a műsorban.

Orbán Viktor ismét a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendégeként adott interjút. A miniszterelnök elsőként arról beszélt: érdekes helyzetben találta magát szerdán, amikor az Európai Parlamentben járt. 

– Van egy programunk, ennek van mélysége, ez egy átgondolt program. Egy színvonalas vitát tudtunk volna rendezni az aktuális európai problémákról. 

Ehhez képest akik összejöttek, azok vérgőzős állapotban voltak, és egy politikai pofozkodást szerettek volna, és nekünk rontottak

 – magyarázta Orbán Viktor, hozzátéve: sokkhatás alatt áll most is, milyen gyűlölködés és támadás fogadta.

– Elég világos, hogy az Európai Bizottság elnökasszonya és a néppárt elnöke bejelentették, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, bejelentették, hogy nekik egy másik kormány kell. Azt is megnevezték, kiből álljon ez a brüsszelista kormány magyarázta a miniszterelnök, hozzátéve, az európai szocialisták Dobrev Kláráékat, a néppárt pedig a Tisza Pártot és Magyar Pétert szeretné Magyarország élén látni. Orbán szégyentelennek nevezte, hogy Brüsszelben ennyire nyíltan meg akarják buktatni a magyar kormányt.

Orbán Viktor, Jó reggelt, Magyarország!
Orbán Viktor arról beszélt: Brüsszel nyíltan meg akarja buktatni a jelenlegi magyar kormányt  Fotó: Facebook videó

– Világossá tették, hogy ennek a koalíciónak a házassága meg is történt a szemünk előtt. 

Mi történik, ha ez a brüsszelista kormány létrejön? Beszállunk a háborúba, támogatni kell a brüsszeli migrációs politikát, beengedni a migtánsokat, a családvédelmi támogatásokat eltörölni és beszállni a gazdasági-kereskedelmi hidegháborúba. 

Lehet, hogy Brüsszelben ezt szeretnék, de a magyarok ezt nem akarják, ezt a magyarok nem fogják tűrni. A magyarok majd eldöntik, milyen program mentén milyen kormányunk legyen.

Orbán Viktor kijelentette: a brüsszelista törekvések legnagyobb ellensége a nyíltság és a valóság, ő pedig kész nyíltan beszélni. 

Orbán Viktor arról is beszélt: azt javasolja, hogy jöjjön létre egy schengeni zóna országait tömörítő testület, és ott döntsék el, hogyan alakuljon a határvédelem és a migráció kezelése. 

Orbán Viktor: új lendületet vesz a magyar gazdaság

Orbán Viktor a versenyképesség növeléséről is beszélt. Elárulta: sajnos most csekély esély van arra, hogy ebben egységes nézet és egységes terv alakuljon ki, mert nagyon távol állnak az álláspontok. Úgy fogalmazott: ezen a téren "Magyarországnak magával kell foglalkoznia, hiába mi adjuk az elnökséget".

Összeraktuk azt az akciótervet, amivel a magyar gazdaságnak adunk új lendületet

– jelentette ki a kormányfő.

Körvonalazódnak a magyar intézkedések, fenntartjuk a gazdasági semlegességet emelte ki Orbán Viktor. A kormányfő közölte, hogy idén 1-2 százalékos bővülés lesz, de jövőre nagy lendületet veszünk. Három pontos gazdasági tervet alakítottak ki, mely a következőképp épül fel:

  • A megfizethető lakhatás tekintetében kell előrelépni, és Budapesttel is készen állnak a tárgyalásra. Támogatni fogják a falusi lakás- és házépítést. Lesz egy nagy lakásboom. 
  • Jól haladnak a tárgyalások a szakszervezetekkel a bérekről. A cél, hogy egymilliós átlagkereset legyen Magyarországon, és lesz munkáshitel is. 
  • A KKV-k támogatása is erősödni fog, méghozzá a Demján Sándor-program keretén belül.

Ezek együtt meg fogják lendíteni a magyar gazdaságot, ami 2025 első felében már világosan fog látszani – hangsúlyozta.

Orbán Viktor arról is szót ejtett: az európai járműipar termelése sajnos lelassult és átalakulás zajlik. A magyar gazdaságnak pedig (ezt harminc éve még nem gondoltuk volna – teszi hozzá) az egyik meghatározó területe a járműipar. Járműipari nagyhatalom vagyunk. Itthon óriási fejlesztések vannak, hogy ne zárják be a gyárakat.

– Ma már biztosan tudom mondani, hogy minden nagy autógyár itt marad Magyarországon, mert megkezdődtek azok a beruházások, amik a termelést a jövő autógyártásában is Magyarországon fogják tartani. Két-három év múlva nyilvánvaló lesz, hogy a világ előtt jártunk az átállással – magyarázta. 

Hosszú távra nézve a magyar gazdaság kilátásai fényesek – emelte ki végszóként.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek