IDŐJÁRÁS

Öt fok alá süllyed a hőmérséklet, mutatjuk, hol várható eső

H. M.

Létrehozva: 2024.10.17. 06:30

Napról napra közelebb kerülünk a télhez...

Sokan reménykednek fehér karácsonyban, ám a tél felé vezető út fokozatos lehűlést hoz. A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint jobb, ha felkészülünk a hidegebb időre.

A tipikus őszi időjárás október közepére és végére várató Fotó: Pexels/Kadri Vosumae

Csütörtökön marad a kettősség, azaz nyugaton borongós idő várható, kisebb esőre, záporesőre is számíthatunk. Míg keleten sokat fog sütni a nap, és eső sem valószínű. A keleti szél élénk marad. 16-17 fok körüli értékeket mérhetünk, este viszont helyenként 5 fok alá is eshet a hőmérséklet.

Pénteken a Dunántúlon többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, míg a Dunától keletre napos idő várható, csak elszórtan jelennek meg fátyolfelhők. Akárcsak a csütörtöki előrejelzés szerint, nyugaton és délnyugaton helyenként eső vagy zápor is kialakulhat. Délutánra a hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. A keleti országrészben este 5 fok alatti hőmérsékletre is számíthatunk.

Szombaton a borongós idő keleten is jelen lehet. Északkelet és kelet felé többnyire derült vagy enyhén felhős, napos idő várható, míg nyugaton és délnyugaton közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű, de nyugaton esetleg jelentéktelen eső előfordulhat. Az északkeleti, keleti szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet 16-17 fok körül alakul. A hétvége első napján este országszerte számíthatunk 5 fok alatti hőmérsékletre.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek