Halálos robbanás

Minden egy pillanat alatt történt, rengetegen meghaltak a tömegszerencsétlenségben

Bors

Létrehozva: 2024.10.16. 13:35

Módosítva: 2024.10.16. 13:36

Egy tartálykocsi balesetezett, majd felrobbant. Legalább 94 ember meghalt, sok a sérült.

Legkevesebb 94 ember meghalt Nigéria északi részén egy tartálykocsi felrobbanásában, és további mintegy ötvenen megsérültek - közölte szerdán a helyi rendőrség.

A baleset Jigawa állam Majia településén történt kedden. A tartálykocsi balesetet szenvedett - összeütközött egy másik járművel -, és emiatt elkezdett folyni a tartályából az üzemanyag, amelyet sok környékbeli össze akart gyűjteni, de az üzemanyag belobbant és bekövetkezett a robbanás.

A rendőrség szerint még a robbanás előtt rendőrök megpróbálták megakadályozni az oda özönlött embereket abban, hogy a helyszín közelébe menjenek, de nem győztek a túlerővel - írja az MTI. A nigériai orvosszövetség felszólította az országrészben dolgozó tagjait, hogy azonnal menjenek be az őket alkalmazó egészségügyi intézménybe a várhatóan sok sérült ellátására.

Nigériában, Afrika legnépesebb országában gyakoriak a balesetek a járművek és az infrastruktúra rossz állapota miatt, és különösen sok baleset ér tartálykocsikat: a hatóságok 2020-ban 1531 ilyen balesetet regisztráltak, és ezekben 535 ember halt meg. Az ilyen típusú balesetek a jelentős mennyiségű üzemanyag elszivárgása miatt környezeti károkat is okoznak. Az ország déli részén lévő olajkutak közelében rendszeresen történnek halálos kimenetelű robbanások, különösen az illegális szivattyúzás miatt.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek