Meglepetés

Döbbenet, mit talált Rita a bolti szőlőn - videó

KN

Létrehozva: 2024.10.15. 12:00

Furcsa dolgot szúrt ki egy bolti szőlőn, ezután a növényorvos különös dolgot tett. Mutatjuk, mi történt a szőlővel.

A legtöbb ember rémálma, hogy a bolti zöldséggel, gyümölccsel véletlenül bármilyen nem kívánt élőlényt bevisz az otthonába. Volt már rá példa, hogy valaki a bolti eperrel egy skorpiót is hazavitt, de egyéb kis bogarak is óhatatlanul velünk jöhetnek a boltból. Gyuris Rita, növényorvos, azonban máshogy látja a dolgokat. Döbbenetes dolgot rejtett egy bolti szőlő. 

szőlő
A szőlő és a fátyolka tojás Fotó: TikTok/plantprotecting

Mit rejtett a szőlő?

Rita kiszúrt a boltban egy szőlőszemet, amin egy fátyolka tojás volt. A szőlőszem héján egy szálon lógott egy kis fehér gömb, ami a tojás. Őt nem elborzasztotta a látvány, épp ellenkezőleg: pont azért vette meg az egész fürtöt, hogy hazavigye és megmentse az egyébként hasznos élőlényt. 

Szakmai ártalom, vagy nem tudom, de az én szemem ezekre már kifejezetten rááll. Persze megvettem az egész fürtöt, hogy hazahozhassam, megnézzem mikroszkóp alatt és aztán elengedjem a természetbe.

A fátyolka tojás mikroszkóp alatt Fotó: TikTok/plantprotecting

„Jobb neki kint a természetben”

Rita megmutatta, hogyan néz ki mikroszkóp alatt a tojás.

Amit nézni kell, az a szőlő végéhez csatlakozott kis szál, annak a végén található a tojás. Azt, hogy a tojás éppen hol tart a fejlettségében, tehát a lárva mikor fog kibújni, vagy már kibújt-e azt nem tudom megmondani; de mindenesetre jobb neki kint a természetben, úgyhogy kitettem egy kaspóba. Hátha meg tudtam menteni

 - mondta a növényorvos, aki azt is elmagyarázta, hogy miért akarta megmenteni ezt a kis élőlényt. „A fátyolkák nagyon-nagyon hasznos élőlények. Azért is nagyon fontosak, mert a levéltetvek elleni védekezésben kiemelt szerepük van.”

 

Nézd meg Rita videóját a fátyolka tojásról: 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek