Közöny

Felháborító dráma: Az út közepén lett rosszul Petra, hiába kiabált segítségért, mindenki elsétált mellette

IF

Létrehozva: 2024.10.16. 18:00

Tragédia is történhetett volna október 11-én, Izsákon. Egy édesanya a gyerekeivel útra kelt, ám vezetés közben a nő rosszul lett. Hiába kiabált segítségért, mindenkit elsétált mellette.

Felháborító eset történt a Bács-Kiskun vármegyei Izsák városában. Egy többgyermekes édesanya rosszul lett vezetés közben. Ám hiába a hangos segítségkérés, senki sem állt meg segíteni a nőnek. Rengetegen rezzenéstelen arccal elsétáltak az út szélére húzódott autó mellett, pedig akár nagyobb baj is lehetett volna. Az édesanyát azóta is kórházban ápolják.

rosszul lett
Rosszul lett egy édesanya Izsákon Fotó: Pexels

A közössági oldalon egy izsáki csoportban fejtette ki a véleményét a zaklatott édesanya, miután október 11-én, pénteken rosszul lett vezetés közben. Elmondása szerint ugyanis hiába kiabált segítségért, mindenki közömbösen tovább sétált. Többen rá is dudáltak a nőre, hogy miért parkolt le szabálytalanul az út szélére. 

Reggel vittem a gyermekeimet, az autóban ültem, vezettem, amikor hirtelen nagyon rosszul lettem. Sikerült félre állnom, lehúztam az ablakot és próbáltam kiabálva segítséget kérni, és most jön a számomra felfoghatatlan rész: nem kaptam segítséget! 

– kezdett bele mondandójába Petra.

 A nő hozzátette, hogy rengeteg autós és biciklis is elhajtott mellette, sőt még a gyalogosokat sem hatotta meg a kiabálás. 

Mélységesen csalódtam az emberekben, a segítségnyújtás elmulasztása nagyon komoly dolog. Rám néztek, megrántották a vállukat és tovább mentek. Volt aki azzal a kifogással ment tovább, hogy neki nincs telefonja

– folytatta.

Az édesanya arra kért mindenkit, hogy ne vegyék félvállról, ha valaki segítséget kér, hiszen könnyen lehet, hogy valakinek az élete is múlhat ezen.

Kívánom nektek, akik nem segítettetek nekem, akik ledudáltak, mondván, hogy mit csinál ez a hülye az út közepén a kocsival és mit ordibál, hogy ti soha ne kerüljetek ilyen magatehetetlen, megalázó, embertelen szituációba és imádkozom, hogy ti kedves emberek megkapjátok azt a segítséget, amit én nem kaptam meg tegnap!

 – fogalmazott a bajbajutott nő, aki hozzátette, azóta is kórházban fekszik és még jó darabig ott is kell maradnia kezelésen, majd azután térhet haza családjához és gyermekeihez.

Rengetegen jobbulást kívánnak a rosszul lett anyukának

Az izsákiak teljesen felháborodtak az eset hallatán. Többen arról számoltak be, hogy ez egyáltalán nem meglepő viselkedés ebben a városban, mivel már többen is segítségre szorultak volna, mégsem érkezett segítő kéz. 

"Sajnos nem a világ romlott el, hanem az emberek, de Izsák is egy egészen érdekes hely. Itt még köszönni sem képesek az emberek, nemhogy segítséget nyújtsanak." – írta egy helyi.

"Nem is tudom hogy szomorú vagy dühítő, de inkább mindkettő. Az emberek nagyon önzők és csak is magukra gondolnak, tisztelet a kivételnek. Sajnos, ez a modern világ műve" – tette hozzá egy felhasználó.

Szomorú az emberek fásultsága, közömbössége mások baja iránt. Segítség helyett kritika és itélkezés, mert az könnyű. 

– érkezett a következő komment.

"Nagyon sajnálatos eset, elmondhatatlan érzés, amikor azt gondolja az ember, hogy egy kisebb településen biztonságban érezheti magát, hiszen egy közösség vagyunk. Olvasom, hogy többen úgy reagálják le, hogy "ilyen a világ... stb" Ugye tudjátok mindannyian, hogy a világ olyan, amilyennek mi magunk alakítjuk? " – fejtette ki véleményét az egyik kommentelő.

Borzasztóan szomorú, hogy a legtöbb magyar társunkban nincs benne a segítség nyújtás iránti elszántság. Mindenki gondolkodjon el rajta: ez sajnos bármelyikünkkel megtörténhet. Nekünk milyen érzés lenne? A gyerekekről nem is beszélve. Vajon milyen félelemben lehettek, hogy mi történt az anyukájukkal? Figyeljünk oda egymásra.

 – hívta fel az emberek figyelmét egy másik hozzászóló.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek