Fájdalom

„Sajnálom, szeretlek anya” - írta a 14 éves kislány és véget vetett az életének

P. E.

Létrehozva: 2024.10.10. 15:30

A kislányra az édesanyja talált rá a hátsó udvaron.

Egy 14 éves iskolás lány, aki a zaklatás által súlyosbított mentális egészségügyi problémákkal küzdött, öngyilkos lett, tragikus tette előtt pedig egy szívszaggató, háromszavas üzenetet hagyott családjának.

Fotó: GoFundMe

Isla Marschke holttestét édesanyja, Christie Jacobson fedezte fel queenslandi Bundaberg South otthonuk hátsó udvarában kedd este. Az édesanya kétségbeesve megpróbálta újraéleszteni a kislányát, ám már minden hiába volt. Isla egy háromszavas üzenetet hagyott a szobájában a telefonja pinkódja mellett.

„Sajnálom, szeretlek anya” - írta.

Az édesanya elmesélte, hogy évek óta küzdött azért, hogy lányának segítséget találjon, de mindenhol zárt ajtókba ütközött.

„Egy kisvárosban élek, és hónapokig mentem, és kétségbeesetten próbáltam egy gyermekpszichológust találni, aki segíthetne a lányomnak” – mondta Jacobsen asszony a Daily Mail Australia-nak. "De állandóan elutasítottak, mert túl fiatal volt, vagy tele volt az előjegyzésük. Az utógondozás szinte lehetetlen volt. Nem tudom megmondani, hány esetben kértem segítséget, és azt mondanák, hogy nem, nem, nem. Miközben segítségért rohangáltam, Islát zaklatni kezdték az iskolában és otthon is voltak problémák. De annak, hogy véget akar vetni az életének, nem voltak jelei. Teljesen összetörtünk".

Mindössze két órával azelőtt, hogy Islát megtalálták, otthon beszélgetett nővérével, Avaval (16) a közelgő születésnapjukról és az ajándékokról, amelyeket mindketten szerettek volna. Ava, aki az utolsó személy, aki beszélt Islával, ezután elment dolgozni, mint gyógyszertári asszisztens Chemist Warehouse-ba.

A mostohaapja nem sokkal este 6 óra előtt ment el hozzá és elmondta a szörnyű hírt.

„Isla és én éppen normális dolgokról beszélgettünk” – mondta Ava . „Jövő pénteken lesz a születésnapom, az övé pedig 24-én, szóval éppen arról beszélt, hogyan szerzett nekem ajándékot. Úgy tűnt, nagyon jól van."

Isla, aki egy helyi fish and chips boltban dolgozott, zaklatás áldozata lett, és júliusban otthagyta a hagyományos iskolát, hogy elkezdje a távoktatást, mert nehezen tudott beilleszkedni.

"Már egy ideje küszködött. Tavaly két legközelebbi volt barátja zaklatni kezdte őt. Egyikük TikTok-videókat tett közzé, amelyben patkánynak és hasonlóknak nevezte” – tette hozzá Ava. "Korábban üzenetet kellett küldenem nekik, hogy hagyják békén Islát, és beszélnem kellett velük az iskolában".

Isla évekig szenvedett a zaklatás kezdete előtt szorongástól, OCD-től és autizmustól, de mentális állapota drasztikusan javult az otthoni tanulás után. 

„Iparkodott, vezető akart lenni, és az iskolai munkája éppen javult a szemünk láttára” – mondta Andy McLucas, Isla mostohaapja. "Végre szerette. Megtalálta a helyét, úgyhogy ez akkora sokk volt."

A temetési költségek fedezésére a család GoFundMe oldalt hozott létre.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek