Alsónémedi

Sallai Nóra balesete: rendőr szeretne lenni a színésznőt megmentő tinilány – videó

K. D. R.

Létrehozva: 2024.10.10. 13:00

Mátai Nóra volt az a 15 éves lány, aki elképesztő lélekjelenléttel segített a balesetnél, amiben a Jóban Rosszban színésznője súlyosan megsérült, kisfia pedig életét vesztette. A tini végig Sallai Nóra mellett maradt.

Mátai Nóra és barátai egy játszótéren beszélgettek Alsónémediben, amikor iszonyú csattanást hallottak, majd azonnal kiszaladtak megnézni, hogy mi történt. Így tett a 15 éves Nóra is, akiben hihetetlen módon ébredtek fel az ösztönök és az emlékek az egészségügyi órákról, ahol megtanulta, ilyen helyzetben mit kell tenni. Talán éppen ennek volt köszönhető, hogy a fiatal lány lélekjelenléte végig megmaradt, annyira, hogy a Sallai Nóra színésznőnél segédkező hölgy is a tininek adta át a telefont, hogy beszéljen a diszpécserrel, mert ő sokkot kapott a történteket látva.

Sallai Nóra baleset
Mátai Nóra ezen a helyen segített Sallai Nóra színésznőnek a baleset után, ezzel megmentve az életét   Fotó: Bánkúti Sándor

„Sallai Nóra mellett feküdtem, én figyeltem a mellkasemelkedését”

Mint arról a Bors is beszámolt, a színésznő és kisfia szeptember 27-én szenvedett súlyos balesetet Alsónémediben. Az 5 éves Bendéről nemrég borzasztó hírek érkeztek: a kisfiú elhunyt, Sallai Nórát válságos állapotban kórházban ápolják. A Jóban Rosszban színésznőjének élete pillanatokon és egy 15 éves fiatal lányon múlt, aki végig mellette maradt. A 15 éves Mátai Nóra beszélt a diszpécserrel és végig Sallai Nóra mellett volt, míg a mentő meg nem érkezett.

– Hangos ordibálás hallatszott mind a két autó irányából. Én odamentem az anyukához, megmozdította a könyökét és akkor láttam, hogy vért köhög és hörög. A diszpécser mondta, hogy szedjük ki, viszont az ajtó be volt szorulva, négy férfi tépte le az ajtót, majd lefektettük őt egy pokrócra. 

Mellé kellett feküdnöm, mellé kellett ülnöm, hogy nézzem a hörgését és a mellkasemelkedését. Amikor a kisfiút néztük meg, akkor szerintem neki már nem volt pulzusa, őt próbálták újraéleszteni, míg én a színésznő mellett maradtam

 – mesélte a life.hu-nak Nóra, aki számára akkor megszűnt az idő, azt sem tudja, hogy körülbelül mennyi idő telhetett el, míg a mentők megérkeztek.

– Miután a pokrócra fektettük, nekem meg kellett kérnem valakit, hogy tartsa a homlokát meg az állát. Egy nőt kértem meg, nekem pedig mellé kellett feküdnöm, hogy nézzem a mellkas emelkedését. Ezután pedig többen stabil oldalfekvésbe fektettük, egy hirtelen mozdulattal kellett átfordítanunk. Amikor a mentők kiértek, akkor a kisfiút meg kellett tisztítani a ruháktól, hogy rá tudják csatolni a gépeket és újra tudják éleszteni. Ekkor már csak egy dolgunk volt, világítottunk, és szurkoltunk – elevenítette fel Nóra a szörnyű estét, amikor a baleset történt. 

A helyieket nagyon megrázták a történtek, a baleset helyszínén azóta mécseseket gyújtottak   Fotó: Bánkúti Sándor

Vérében van az életmentés és a segítségnyújtás

Nem véletlen, hogy Mátai Nóra tudta, mit kell tennie: az általános iskolában is élvezte és figyelte az egészségügyi órákat, ahol tanultak az elsősegélynyújtásról, jelenleg pedig rendészeti iskolába jár és rendőr szeretne lenni.

Általános iskolában évente egyszer-kétszer volt egészségügyi óránk, és én ezeken aktívan részt vettem, érdekeltek és nagyon szerettem ezeket az órákat. Most pedig rendészeti iskolába járok, ahol szintén fogjuk tanulni az egészségügyi ellátást, ez is fontos része lesz a munkámnak

 – tette hozzá Mátai Nóra, aki hivatásának érzi, hogy segítsen másoknak, ezért is jár rendészeti iskolába, hogy később rendőr lehessen.

Nóri szerint a baleset helyszínén az emberek meg voltak rémülve. Volt, aki sokkot kapott, volt, akit el kellett kísérni a helyszínről, mert pánikba esett. Csak nagyon kevesen vannak felkészülve a látványra és arra, hogy gyorsan kell cselekedni, de ő képes volt rá. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek