Tragédia

„Senkinek nem kívánom ezt a fájdalmat” – óriásit hibáztak az orvosok a fiatal édesanyánál, két gyermek maradt félárván

B. V.

Létrehozva: 2024.10.01.

A fiatal édesanya halálát orvosi hanyagság okozta.

Elismerte súlyos hibáját Angliában a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS), miután egy kétgyermekes édesanya sajnálatos vetélését követően két nappal később elhunyt. A 30 éves Lorette Divert 12 hetes terhes volt, amikor elveszítette a kisbabáját. Ezt követően komoly hasi fájdalmakkal és lázzal ment kórházba, ahol a nőgyógyászati részlegre került. Ott rövid vizsgálatot követően egy szülész úgy vélte, szepszises lehet a fiatal nő, ám ezt már nem vizsgálták ki nála. Megműtötték, hogy eltávolítsák az elhunyt magzatot, ám nem sokkal később újabb sürgősségi operációra volt szükség, miután eszméletlenül találtak rá. Szívrohamot kapott és életét vesztette, csupán 9 órával kórházba érkezését követően.

kórház, folyosó
Kórházi, orvosi hiba miatt vesztette életét Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A kétgyermekes édesanya halálát az okozhatta, hogy vetélés során fertőzés alakult ki nála, ami szepszist okozhatott, azt pedig nem kezelték megfelelően az orvosok, miután meg sem vizsgálták igazán. Nem kapott intravénás antibiotikumot és vért sem vettek tőle. Ez keseríti el a gyász mellett igazán Lorette édesanyját. 

Még mindig nem értjük, mi történt Lorettel, de reméljük a kórház tanult a hibáiból. Lorette számára már túl késő, de talán az, hogy beszélünk róla megmentheti más életét. Senkinek nem kívánom ezt a fájdalmat

 - közölte Maxine, aki szerint lánya csodálatos anya volt, aki rendkívül büszke volt két gyermekére:

Lorette varázslatos édesanya és lánygyermek volt, akinek halála örökké űrt hagy a szívünkben. Annyira boldogok voltunk, amikor közölte, újra várandós. Szinte hihetetlen, hogy a boldogságunk ilyen tragikus módon véget ét. Nem hiszem, hogy valaha is képesek leszünk túllépni az elvesztésén. Mérges vagyok, hogy én elvesztettem a gyönyörű lányom, Jahred elvesztette a lelkitársát, gyermekei anyját. Biztosra fogunk menni, hogy a kicsik tudják, Lorette nagyon szerette őket és büszke volt rájuk. De az nem lesz ugyanolyan, mintha ő mondaná ezt nekik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek