Szívszaggató

Sírón túlról üzent négy gyermekének az apa

K. C.

Létrehozva: 2024.10.19. 19:30

Egy négygyermekes apuka meghalt, miután összetévesztette a rákot az influenzával. Az 56 éves Mike Randell nagyon fáradtnak érezte magát, amiről azt hitte, hogy a sokakat is érintő szezonális betegség.

Amikor azonban az állapota nem javult, felkereste a háziorvosát, és kiderült, hogy több daganat van a belében és a májában. Pont a nyugdíjba vonulása előtti napon a további vizsgálatok kiderítették, hogy négyes stádiumú bélrákja van.

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

- Amikor diagnosztizálták, nem voltak a hagyományos bélrákos tünetei, és csak azután vizsgálták meg, hogy 2018 januárjában nehezen tudott túlesni egy influenzás megbetegedésen. Egyszerűen nem tudott visszatérni a korábbi állapotához, és nagyon fáradtnak érezte magát. Annyira megrázó volt, amikor megerősítették, hogy apámnak, aki mindössze 56 éves volt, és másnap ment volna nyugdíjba, négyes stádiumú bélrákja van – mesélte a 28 éves Sophie, aki gyermekápolóként dolgozik.

A hampshire-i Hythe-ból származó Mike október 10-én hunyt el a családja körében. Négy gyermeke - a 33 éves Matthew, a 31 éves Emily, a 30 éves Luke és a 28 éves Sophie - ezután fedezte fel, hogy mindegyiküknek írt egy levelet.

- Az utolsó hetekben titokban mindannyiunknak írt egyéni levelet, amelyben azt írta, hogy milyen kedvesek vagyunk, és hogy büszke ránk, és kiválasztott nekünk egy ajándékot, hogy mindig velünk legyen egy darabja. Úgy döntött, hogy utolsó napjait otthon tölti, és mi mindannyian ott maradtunk, hogy vele lehessünk, amikor eljön az ideje. A nővéremnek és nekem is adott egy gyűrűt, amit minden nap viselünk, a testvéreim pedig egy órát kaptak tőle. Nagyon megható volt olvasni a leveleket, amelyeket nekünk adott. Megköszönte mindazt, amit érte tettünk, és azt mondta, hogy mennyire büszke ránk és a munkánkra. Arra bátorított minket, hogy éljük az életet a lehető legteljesebben – mesélte könnyeivel küzdve Sophie.

A megboldogult édesapa egyik levelében leplezte le, hogy áldását adta Sophie barátjának, Ash Humpreynak a lánykérésre. Mike „sokkoló” halála után a családja szeretné felhívni a figyelmet a bélrák kevésbé ismert tüneteire, és adományokat gyűjteni a Cancer Research UK (CRUK) számára.

A bélrák három leggyakoribb jele a véres széklet, a bélműködési szokások megváltozása (például gyakrabban kell menni vagy lazább a széklet) és a gyomorfájdalom. De ezek közé tartozik az akaratlan fogyás, egy csomó a hasadban, a szokásosnál sokkal fáradtabbnak érzed magad és a légszomj.

(VIA)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek