Oxigénhiány

„Szaladhassak, futhassak” – Ez a 7 éves nagybeteg Panna álma – Videó

K. C.

Létrehozva: 2024.10.20. 14:30

Szülei adománygyűjtésbe kezdtek, hogy esélyt kapjon az önálló életre Panna.

Panni érkezését nagyon várták a szülei. Renáta a legboldogabb kismama volt. Sajnálatos módon azonban Panni tíz héttel előbb érkezett a vártnál, és emiatt oxigénhiánnyal született. 

Fotó: Tények

A szülés után anya és lánya nem hagyhatták el a kórházat, negyvenegy napot töltöttek bent, ekkor már érezte az édesanya, hogy nagy a baj. Oxigénhiánya miatt agyi sérüléssel éli a most hétéves Panni az életét. 

„Szaladhassak, futhassak a többiekkel. Játszhassak rendesen, mint egy gyerek” – árulta el legnagyobb álmát Panna. 

Anyukája, Tóth Renáta könnyek között ismerte be, egyetlen vágya, hogy oxigénhiányos kislánya önálló életét tudjon élni. Ezt azonban egyelőre még az orvosok sem tudják megmondani, hogy valaha bekövetkezhet-e. 

„Hála istennek Panni értelmileg teljesen épp kislány, csak a mozgására hat ki ez a sérülés. Járni nem tudott, önállóan felülni nem tudott, mászni nem tudott. Tehát igazából volt egy gyerkőc, volt egy kislányunk, aki csak kúszva tudott közlekedni” – árulta el az édesanya.

Egy műtét azonban most segíthet rajta, csakhogy a szülőknek erre nincs pénze. Ha összegyűlne a hárommillió 200 ezer forint, akkor Panni álma egyszer valóra válhatna!

Ha segíteni szeretnél

Panna Csodavilága Közhasznú Alapítvány 

Számlaszám: 11748007-24821731-00000000

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek