Sokkoló

Pokoli kínok: vegyszert szolgáltak fel a szállodában, többen kerültek kórházba

KL

Létrehozva: 2024.10.10. 21:15

A rendőrség nyomozást indított a történtek miatt.

Két brit turista súlyos állapotban került kórházba, miután egy csapos tisztítószert szolgált fel nekik alkohol helyett Görögországban.

nyaralás, vakáció, nyár, utazás
Szörnyű baleset történt a csoportos nyaraláson Fotó: Pexels

Az eset a krétai Gouves település egyik luxusszállodájában történt szombaton kora hajnalban, amikor a csoport a bár személyzetével bulizott. Az öt, 35 és 69 év közötti férfi pillanatokkal azután lettek súlyosan rosszul, hogy elfogyasztották a tisztítószernek hitt alkoholt.

A két brit, egy német és két holland állampolgár tsikoudia, egy hagyományos krétai szeszes italból rendelt a bárban. Úgy tudni, hogy a pultos a hűtőszekrényben talált üvegből szolgált fel nekik. A csapos magának is töltött egy pohárral, de nem volt ideje meginni, mert a szállodai vendégek rosszul érezték magukat, és őket igyekezett ellátni.

Később mind az öt turistát kórházba kellett szállítani, ahol azonnal az intenzív osztályra kerültek. Négyüket a heraklioni egyetemi kórházba vitték, ahol intubálták és gépi lélegeztetést kapnak. Az ötödik személyt, akinek gégegyulladása van, a Venizeli Kórház intenzív osztályára szállították.

A helyi média információi szerint, a szállodaigazgatót letartóztatták, miközben a rendőrség nyomozást indított az eset kapcsán. A folyadékot a hatóságok lefoglalták, és vizsgálják, de az előzetes elemzések alapján tisztítószer volt benne.

A vizsgálat idejére a bárt bezárták, az ügy kivizsgálása érdekében a helyi egészségügyi és biztonsági hatóságokat is bevonták - írja a Metro.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek