Mérgezés

Szemcseppel akart végezni a férjével: blogbejegyzés buktatta le

L.A.

Létrehozva: 2024.10.01.

Egyelőre nem tudni, mi volt a nő indítéka.

Bűnösnek vallotta magát csütörtökön egy iowai nő, miután szemcseppekkel mérgezte meg a férjét. A 39 éves Daisy Zantjer után egy éven át nyomoztak, bizonyítékokat gyűjtöttek. Először csak azt tudták, hogy a férj mérgezés miatt került kórházba, és az asszony lehet a tettes – írja a CrimeOnline. Idő közben kiderült, hogy egy olyan szemcseppet használt a nő, amelynek egyik hatóanyaga a tetrahidrozolin. Ez álmosságot, alacsony vérnyomást és lassú szívverést okozhat. Zantjer férje 2023 júliusában szorult orvosi segítségre légzési problémák miatt. A szakemberek beavatkozásának köszönhetően életben maradt. Ezt követően indult meg a vizsgálat...

Zantjer elismerte, hogy abban a hónapban kétszer tetrahidrozolint tett férje italaiba. Az asszony egyébként néhány évvel korábban több blogbejegyzést is írt, figyelmeztetve mindenkit azokra a mérgező vegyi anyagokra, amik egyszerűen beszerezhetők és nem is gondol rájuk az ember. Ezzel az volt a célja, hogy biotermékek vásárlására biztasson másokat, ám valószínűleg innen merítette az ötletét a gyilkossághoz – és könnyen lehet, hogy a rendőrséget is ez vezette nyomra.

Zantjer ítéletének kihirdetése november 7-én várható. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy miért akart végezni a férjével.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek