Betegség

"Szemtől szemben állok a halállal" - egy éve maradt hátra a népszerű magyar rappernek

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.10.24. 18:00

Agydaganatot találtak az orvosok az extrém rapper, Spike Dilo fejében. Kunsági Bencének a legoptimistább becslések szerint is maximum egy éve van hátra. Az előadó a Borsnak mesélte el, fél-e a haláltól, és hogyan szeretné tölteni a hátralévő idejét. Könnyen lehet, hogy a most elkészült videóklipjével búcsúzik a közönségtől.

Megbarátkozott a saját halálával Kunsági Bence rapper. A Spike Dilo néven tevékenykedő előadóművésszel október elején közölte az orvosa, azt teszi a legjobban, ha elkezdi élvezni az életet.

Kunsági Bence
agydaganat
Spike Dilo
agydaganatos rapper
Az agydaganatos rapper nem fél a haláltól  Fotó: olvasói

- Két évvel ezelőtt már találtak egy cisztát a szervezetemben. Az nem volt veszélyes, de megkövetelte a rendszeres kontrollt. Az elmúlt hetekben rendszeresen rosszul voltam, elaludtam, illetve 2-3 perces GM-rohamok gyötörtek. Ezek mostanában egyre gyakrabban jelentkeznek, mégpedig akkor, amikor fekszem – kezdte Bence, és hozzátette: a rohamok idején testszerte rángatózni kezdenek az izmai.

Az orvosom beutalt egy MRI-vizsgálatra, amelynek sajnos egyértelmű volt az eredménye. Amikor közölte a diagnózist, elég volt egymásra néznünk, már sejtettem, mi következik. Megmondta, hogy a daganat rosszindulatú

 – idézte fel az orvosi rendelőben történteket az előadóművész.

Bence korábban kórházakban dolgozott, többek között ápolóként és műtősként, ezért sok hasonló beteg utolsó időszakának vált szemtanújává.

- Létezik egy műtéti eljárás, de nem vállalom. Egyrészt ténylegesen nem segítene rajtam, másrészt nem szeretnék életem végéig bukósisakban járni. Tudomásul vettem, hogy egy évem van hátra – mondta ki Bence, aki mostanában elkezdett a spiritualizmus felé fordulni.

Megbékéltem a múltammal és a betegségemmel. Hogy ez a sors jutott nekem, abban senki sem hibás. Nem akarok küzdeni, mert csupán még nehezebbek lennének az utolsó hónapjaim

 – jelentette ki Bence, majd elmondta: 

amióta tudja, mi vár rá, sok mindent átértékelt az életben.

- Teljesen máshogy látom a dolgokat, mint korábban. Nincs bakancslistám, mert nagyon sok élményem volt. Régen benne voltam az éjszakában, és valóban komoly emberekkel kerültem kapcsolatba. Volt, akit becsaptam, amikor kamu drogot árultam, aztán kibékültünk és kezet fogtunk – említett meg egy másfél évtizedes történetet a rapper.

Kunsági Bence
agydaganat
Spike Dilo
agydaganatos rapper
Bencét többször is újraélesztették Fotó: olvasói

Az agydaganatos rapper csodás jelenségeket tapasztal

Bence egyébként a napokban egy korábban soha nem tapasztalt élménnyel is gazdagodott, amit ugyancsak az állapota egyik hatásának tulajdonít.

- A buszon utaztam, amikor meghallottam egy arab család beszélgetését. Soha nem beszéltem a nyelvüket, mégis minden egyes szavukat értettem, amikor megállapodtak abban, hova menjenek étterembe – mosolygott Bence.

Spike Dilo a saját bevallása szerint nem fél a haláltól.

Nem született gyermekem, akit itt hagyok, és nincs rendezetlen számlám. Az utam során kétszer is újraélesztettek. 10 évvel ezelőtt egy heroinfogyasztót megkértem, adjon be egy adaggal. Mivel nem voltam elégedett a hatással, még betoltam magamnak az anyagból. Nagyon rosszul lettem, az volt a szerencsém, hogy az anyám éppen megérkezett és kihívta a rohammentőket. 16 évvel ezelőtt egy barátnőmnél nagyon sokat ittam, majd az utcán sétálva elestem és durván beütöttem a fejemet 

– vallotta be Bence.

Hogy mennyire lehet értelmezni vallomását egyfajta nyilvános gyónásnak?

- A gyengébbeket sosem bántottam, és volt, hogy egy nálam lényegesen erősebb embernek nekimentem, hogy mást megvédjek. Ha majd szemtől szemben állok a halállal, a keblemre ölelem. Hiszek Istenben és bízom a kegyelmében. 

Bence legújabb videóklipje a hetekben készült el. Könnyen lehet, hogy ez az utolsó.

- Szeretném, ha az emberek emlékeznének rám – fejezte be Bence.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek