Front

Talán nincs is olyan testrészünk, ami nem fog fájni az anticiklon miatt

Bors

Létrehozva: 2024.10.21.

Több szempontból is nehéz napok elé nézel majd a héten. Az anticiklon hatásai rendkívül megterhelik majd a szervezetedet, még akkor is, ha nem vagy frontérzékeny.

A térség felett lévő anticiklon tovább erősödik, aminek egyaránt vannak pozitív és negatív következményei is. A heted nagy része ugyanakkor inkább nehézségekkel lesz tele.

időjárás, előrejelzés, meteogyógyász, anticiklon, lehűlés,
Az anticiklon az egész hét időjárására hat Fotó: Köpönyeg

Száraz levegő, derült égbolt, erős hajnali lehűlés, ezek jellemzik a következő időszakot

- mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, aki arra figyelmeztetett, hogy nemcsak a fagyzugos területeken, hanem az ország nagy részén számíthatsz arra, hogy kora hajnalban fagypont közelébe csökken a hőmérséklet.

- Ez az idő a kint tartott növények és a kisállatok mellett az emberek szervezetét is megviseli. Főleg a kopásos ízületi problémákkal küzdők számára lesz nehéz a hét

- folytatta a meteogyógyász, miközben az előforduló tüneteket sorolta. Amellett, hogy ilyenkor melegen kell tartani az ízületeket, a beszűkülő erek miatt a vérnyomás is növekedhet. Ott van továbbá a nagy napi hőingás, hiszen a hajnali 0-5 fok és a nappali 15-20 fok között akkora a különbség, amit már az egészséges fiatal szervezet is megérez.

Szédülés, mellkasi- és szív problémák, görcsös folyamatok, fáradékonyság, fejfájás, migrén tapasztalható az időjárás változásaira érzékeny emberek esetében

- jegyezte meg a szakember, aki azt javasolta, hogy a programokat igazítsuk az energiaszintünkhöz.

Az anticiklon csupán a kezdet

A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden hajnalban szintén találkozhatunk párás, ködös tájakkal, majd napközben újra a napsütésé lesz a főszerep. A Dunántúl északi felén helyenként megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Hajnalra -3 és 9 fok közé hűl le a levegő, majd délutánra 16 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek