Baleset

Leejtette a telefonját egy nő: vagy egy tucat egyenruhás kellett hozzá, hogy megmentsék az életét

K.B.

Létrehozva: 2024.10.24. 09:30

Nem mindennapi csávába keveredett egy nő a telefonja miatt.

A sokat látott mentőtisztek és a rendőrök is meglepődtek, amikor egy segélyhívás folytán egy sziklához kellett kimenniük életet menteni. Az ausztráliai Hunter Valley-ben ugyanis egy középkorú nő éppen sziklát mászott, amikor leejtette a telefonját, amely becsúszott két nagy kő közé. A hölgy utána akart kapni a mobiljának, elveszítette az egyensúlyát és bezuhant két szikla közé, majd fejjel lefelé csapdába esett a 3 méteres résbe. A megmentéséért több mentőcsapat összehangolt munkájára volt szükség.

szikla közé szorult nő
Két hatalmas szikla közé szorult a pórul járt nő /Fotó: NSW Emergency

Az Unilad számolt be a nem mindennapi életmentésről. Mint írták néhány egyenruhás magában próbálta meg elfojtani a nevetését, miközben kihúzták a szerencsétlenül járt nőt a sziklák közül. 

A telefonját nem érte el, így nem tudott segítséget hívni, de a barátai értesítették a segélyhívót, miután nem tudták kihúzni a hölgyet. A sérült ekkor már félórája fejjel lefelé lógott a sziklák között. Végül Peter Watts az NSW mentőcsapata eltávolította az egyik sziklát biztonságosan, hogy hozzáférési pontot biztosítson a másik csapatnak az eltávolításhoz. Végül 7 órányi munka után sikerült kiemelniük a bajba jutottat egy csörlő segítségével biztonságban. 

- árulta el a mentőszolgálat a lapnak.

Peter Watts nevetve azt nyilatkozta a helyi sajtónak az eset után, hogy 10 éves mentőszolgálati munkája során még soha nem találkozott hasonló incidenssel, amely ennyire nagy kihívást jelentet volna, de mégis sikerrel zárult volna.

Mindenkinek meg volt a maga szerepe, és hihetetlen volt, hogy milyen jól együtt tudtunk dolgozni és jó eredménnyel zártuk a napot. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek