Magyarázat

A szakértő elárulta: erre utal, ha valaki hosszú ideig nem válaszol az üzenetedre

KL

Létrehozva: 2024.10.26. 17:30

Itt a magyarázat erre az idegtépő okra.

Sokakat aggodalommal vagy éppen idegeskedéssel tölt el, amikor valaki ismerkedéskor ír valakinek, de az illetőtől hosszú ideig nem kap választ. Ez különösen akkor lehet frusztráló, ha megjelenik, a „kézbesítve” felirat vagy az, ha látszik, hogy éppen elérhető.

Sad,Girl,Waiting,For,A,Mobile,Phone,Call,Or,Message
Ne ess kétségbe, ha nem kapsz azonnal választ / Fotó: Antonio Guillem / Shutterstock (Illusztráció)

Szerencsére van egy jó hírünk a társkereső aknamezőjén lépdelő szingliknek: a lassú válasz valójában nem is olyan rossz, mint amilyennek látszik. Adrianne Carter testbeszéd-szakértő a „digitális testbeszéd” fontosságáról beszélt, és elismerte, hogy a „gyors válaszok” azt jelezhetik, hogy „valaki szervezett és figyelmes”.

Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy fel kell adnod a reményt, ha olyasvalakivel csevegsz, akinek sokáig tart a válaszadás. A szakember szerint a lassú válaszadás lehet a jele annak, hogy egy mélyebb és érzékenyebb emberrel beszélgetsz.

A késve válaszolók valójában introvertáltabbak lehetnek, és a mély, tartalmas interakciókat értékelik a nagy mennyiségű üzenetváltással szemben

- fejtette ki Adrianne Carter.

Tehát, bár könnyű azt feltételezni, hogy az értesítések hiánya azt jelenti, hogy a szerelmed nem érdeklődik irántad, nem árt észben tartani, hogy ez nem mindig van így. A Tinder megállapította, hogy a 18-24 év közötti felhasználók 77 százaléka „30 percen belül” válaszol az üzenetekre.

A Tinder nemrégiben azt is megállapította, hogy a 30 év alatti felhasználók 53 százaléka azért használja a társkereső alkalmazásokat, hogy egy különleges személyt találjon, nem pedig egyéjszakás kalandot. Ha pedig új vagy az online ismerkedés világában, nyugodt lehetsz, ugyanis a Forbes Health 2024-es felmérése szerint a netes társkereső appok a „legjobb helyek” a szerelem megtalálására - írja a Unilad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek