Életmentés

Rögtön tudta, valami nincs rendben: a párja gyors reakciója mentette meg a terhes Maja életét

H. A.

Létrehozva: 2024.10.24. 14:00

A férfi arra lett figyelmes, hogy a várandós barátnője furcsa hangokat ad ki, a vészcsengő pedig azonnal beindult.

A kedvese és a születendő babájuk életét féltette az a férfi, akinek a terhes barátnője váratlanul szívrohamot kapott, még áprilisban. A 49 éves Magnus Kviske Svédországból egy nap az ágyban fekve olvasott párjával, a 36 éves Majával az oldalán, amikor a nő hirtelen elaludt. A férfi ezután arra lett figyelmes, hogy Maja furcsa hangokat ad ki és nehezen lélegzik: rögtön megérezte, valami nagy baj van és azonnal hívta a mentőket, majd megkezdte az újraélesztést.

terhes, várandós, anyuka
A párja gyors reakciója mentette meg a terhes nő életét / Fotó: Unsplash.com

Magnus ezután 11 percen át, az operátor irányítása mellett folytatta az újraélesztést, aki úgy vélte, Majának szívrohama lehet. 

Olyan voltam, mint egy gép, amelynek csak egy célja van: Maja életben tartása

- idézte fel a történteket a férfi, aki mindeközben halálra volt rémülve, és rettegett, hogy elveszti a barátnőjét, és a születendő babájukat is.

 A kiérkező mentők a nőt a sürgősségi osztályra szállították, majd megerősítették, hogy Majának szívrohama volt. A várandós anyuka pár nappal később tért magához, ekkor átvitték a kardiológiai intenzív osztályra, ahol beültettek neki egy pacemakert. Az orvosok ultrahang vizsgálatot is végeztek, hogy ellenőrizzék a babájuk állapotát, akinek szerencsére nem esett baja a megpróbáltatások közepette. Maja végül 11 nappal később hazamehetett, a pár pedig jelenleg már nagyon várja a gyermekük érkezését, aki novemberben jön majd a világra.

- Mindig is szoros volt a kapcsolatunk, de most még jobban összeforrtunk. Olyan kötelék van köztünk, amelyet nem lehet elszakítani. Végezetül pedig, nagyon fontosnak érzem, hogy elmondjam, mennyire fontos az újraélesztés! Életeket menthet, aminek mi vagyunk az élő bizonyítékai - tette még hozzá Magnus, a Mirror beszámolója szerint.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek