Hűséges társ

Kutyája mentette meg az eltűnt túrázó életét

KL

Létrehozva: 2024.10.27. 09:00

A nőt napokig nem találták.

Egy eltűnt Maine-i túrázót csodával határos módon élve találtak meg, alig néhány méterre elhunyt férjétől, ami a tisztviselők szerint a pár hűséges négylábú társának köszönhető, aki a fagyos éjszakákon át melegen tartotta őt.

hideg hűvös tél pokróc kutya
Illusztrácó / Fotó: Pexels

A 82 éves John Helmstadter és a 72 éves Pamela Helmstadter október 13-án, vasárnap egy őszi sétára indultak kutyáikkal az alexanderi otthonuk közelében lévő erdős területen, amikor bekövetkezett a tragédia. A pár letért a kitaposott ösvényről, John pedig elesett. Nem tudott felkelni, nem volt velük a mobiltelefonjuk, hogy segítséget hívjanak.

A sűrű erdő útvesztőjében Pamela elment segítségért, de a jelentések szerint „elvesztette a tájékozódási képességét”, és „nem tudott hazajutni” - áll a Maine állambeli vadőrök közleményében. A házaspár megtalálására ezután keresőcsapatokat indítottak, miután egy aggódó szomszéd riasztotta a hatóságokat.

Négy gyötrelmes éjszaka után az erdőben, ahol Pamela és John kemény és keserves körülményeket élt át, a Maine-i vadőrök és a felügyelő K9-esek megtalálták az eltűnt túrázókat alig több mint egy mérföldre (1,6 kilométer) az otthonuktól.

Tragikus módon Johnt holtan találták a helyszínen - de Pamela 200 yarddal (közel 183 méterrel) arrébb még életben volt, de súlyos fagyási sérüléseket szenvedett. A kutyája is ott volt mellette, ami arra engedte következtetni a mentőket, hogy a pár szőrös barátja tartotta melegen a nőt a hideg időben, amely az Accuweather szerint mínusz 3,3 Celsius fokig süllyedt azon az éjszaka.

A 72 éves nőt megfigyelésre kórházba szállították, később a hatóságoknak azt mondta, hogy már feladta a reményt, hogy életben találják, amíg csütörtökön meg nem hallotta, hogy a Warden Service repülőgépe ötször körözött a feje felett. Pamela a hírek szerint most lábadozik a traumatikus esetből - írja a Unilad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek