Dráma

Tragédia: megpróbált kiszabadulni a lángok közül a tiszaderzsi házaspár

H.N.ZS.

Létrehozva: 2024.10.15. 14:45

Rejtélyes tragédia híre rázta meg hétfő délután Tiszaderzs lakóit: idős házaspár vesztette életét egy olyan tűzben, amit kívülről még csak észre sem lehetett venni. A hirtelen fellobbanó tüzet és a benne lakókat pillanatok alatt megfojtotta a füst.

A 70 év körüli idős házaspárnak egy ismerős hordta az ebédet, ám hétfőn( okt.14.) már hiába kopogtatott a meleg étellel, senki nem nyitott neki ajtót. Az ismerős azonnal megérezte, hogy baj lehet, így értesítette a katasztrófavédelmet. Onnan azonnal kiküldtek egy tűzoltóegységet. A tűzoltók szeme elé döbbenetes látvány tárult, miután felfeszítették az ajtót: míg az idős házaspár háza kívülről sértetlenül megúszta, belül füst és korom nyomai utaltak a korábbi tragédiára.
 

tűz
A tűz miatt keletkező füst végezhetett az idős házaspárral Fotó: Brian A Jackson

Az idős házaspár néhány éve vett egy kis házat Tiszaderzsen, ahová elmondásuk szerint azért költöztek, hogy nyugdíjas éveiket békében élhessék le. Ebből az idillből mindössze 3 év jutott nekik.

A tűzoltók találták meg a két holttestet a házban, ahol egyértelmű tűz és füstnyomokat fedeztek fel a szakemberek

 – magyarázta lapunknak Nagy László, a helyi polgárőrség szolgálatvezetője, aki akkor ismerte meg a házaspárt, amikor tavaly, egy nagy vihar során a házukra dőlt egy fa. Hétfőn azonban már hiába érkeztek ki a hatóságok, a házaspár életét nem lehetett megmenteni. A Bors információ szerint a házaspár egyik tagjának holttestét az ágyban találták meg, míg a másikat közvetlenül az ajtó előtt.

Feltételezhető, hogy a házaspár egyik tagja észlelte a tüzet. A füst vélhetően olyan gyorsan terjedt, hogy hiába indult el segítséget kérni, mire az ajtóig ért, elveszítette az eszméletét

 – magyarázza Nagy László, aki szerint a házaspár csendes, visszahúzódó életet élt. A tűz vélhetően azért nem borította lángba az épületet, mert az égő tárgyak füstje elfojtotta a lángokat. Természetesen a hatóságok szakértő bevonásával vizsgálják a tűz keletkezésének és a halál beálltának okát. Nincs kizárva, hogy egy ágyban elszívott cigaretta okozhatta a szörnyű tragédiát.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek