Katasztrófa

Brutális tűz Székesfehérváron: kilométerekkel arrébb is látták a katasztrófát

Létrehozva: 2024.10.23. 14:45

A házban egy pékség is üzemelt, a tűzzel hosszú órákig harcoltak. A Székesfehérváron fellobbant lángokat kilométerekkel arrébb is lehetett látni.

Egy élet munkája vált semmissé tegnap (október 22.) délután Székesfehérváron, miután kigyulladt és nagy lángokkal égni kezdett egy családi ház az Új Csóri úton. Információink szerint a tűz az emeleten keletkezett, azonban a lángok nagyon gyorsan terjedtek, percek alatt már a két szintes épület bejárati ajtaját nyaldosták. 

Székesfehérváron
A tűz Székesfehérváron, egy családi házban ütött ki, a lángok perceken belül elárasztották a házat   Fotó: Delta Hírek

Településekkel arrébb is látszott a Székesfehérváron fellobbant tűz

A segítséget azonnal értesítették, a tűzoltók pedig gyorsan a helyszínre értek, és azonnal nekikezdtek a tűz oltásának.

 Úgy tudjuk, hogy az épületben keletkezett tűz azért volt különösen veszélyes, mert a családi ház alsó részében egy pékség üzemelt, ahol vélhetően rengeteg gépet tároltak.

A lángok és az ég felé törő vastag füstfelhő rövid időn belül olyan magasra csapott, hogy azt több településsel arrébb, kilométerekkel messzebb is látni lehetett.

A tűzoltók hosszú órákon keresztül harcoltak a lángokkal, azonban lapunk úgy értesült, hogy személyi sérülés szerencsére nem történt, a lakóknak sikerült elhagyniuk az épületet. 

A székesfehérvári hivatásos tűzoltók nyolc vízsugárral megfékezték a lángokat a városban, ahol még a délutáni órákban egy kétszáz négyzetméteres, háromszintes, pékséget is működtető családi ház égett a Csóri Új úton. A tűz az épület emeleti és tetőtéri részét érintette

 - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Információink szerint sokakat az is felháborított, hogy több ember megjelent bámészkodni a tűz körül, akik közül többen hosszabb ideig is ott maradtak, hogy megtekinthessék a katasztrófát. Úgy tudjuk, hogy a ház szinte teljesen leégett, azonban azt, hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nem tudni, azt majd a későbbi tűzvizsgálat fogja kideríteni. A hatóságok jelenleg is vizsgálják az eset körülményeit. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek