Baleset

Felrobbant egy tűzijátékokat szállító kamion, négyen meghaltak: gyerekek is odavesztek a balesetben

KL

Létrehozva: 2024.10.20. 13:45

A rendőrség az eset kapcsán nyomozást indított.

Több tucat tűzijáték repült az égbe a minap, de nem ünneplés miatt, ugyanis egy pirotechnikai termékeket szállító teherautó összeütközött egy személygépkocsival, a baleset következtében négy ember, köztük egy anya és két kisfia meghalt. Az incidens egy benzinkút közelében történt az oroszországi Amurban még október 17-én. Egy 43 éves, meg nem nevezett nő, aki egy Toyota Priust vezetett, láthatóan nem adta meg az elsőbbséget egy Scania teherautónak, amelynek félpótkocsija kínai petárdákat szállított.

A két jármű összeütközött és kigyulladt, ami robbanáshoz vezetett, és ezzel egyidejűleg a pirotechnikai eszközök is levegőbe repültek. A tragikus jelenetet, mely állítólag percekig tartott, többen is videóra vették. A tűzoltóknak szerencsére sikerült megfékezniük a tüzet, mielőtt az elérte volna a benzinkutat.

A kiégett roncsok között felfedezték a nő és két (nyolc és 11 éves) fia holttestét. Később a tűzoltók a megsemmisült járművek elszállítása közben egy negyedik áldozat, egy másik nő holttestére is rábukkantak. A rendőrök szerint az áldozatokat még nem sikerült azonosítani, mivel azok a felismerhetetlenségig összeégtek. A teherautó sofőrjét kórházba szállították, az általa szállított rakomány pedig teljesen megsemmisült.

Nem ez volt az első ilyen eset Oroszországban. Egy évvel ezelőtt egy Moszkva melletti autópályán robbant fel egy tűzijátékokat szállító teherautó – emlékezetet cikkében a Metro.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek