Fájdalom

Úgy megsérült meccs közben a magyar válogatott focista, életmentő műtétet kellett rajta elvégezni

K.B.

Létrehozva: 2024.10.14.

A korosztályos válogatott játékosnak kivették a veséjét.

Rémálommá változott egy bajnoki mérkőzés szombaton, amelyen a Diósgyőr és a Győri ETO játszott egymással. A vendégcsapat korosztályos válogatott játékosát, a 17 éves Zója-Katona Márkot a meccs egyik pillanatában vesén rúgták, és a súlyos incidens után lecserélték. Ekkor azonban még nem tudta sem ő, sem a csapat tagjai, hogy életveszélyes következményei lehetnek az esetnek. Hazafelé a buszon hirtelen rosszul lett, hányni kezdett, rövid idővel később pedig életveszélyes állapotba került. 

zója-katona márk
Zója-Katona Márk (jobbra) súlyosan megsérült a pályán /Fotó: Kisalföld

A Kisalföld számolt be Márk helyzetéről, mint írták, a fiatalembert a stáb tagjai azonnal kezelésbe vették, és az orvosokkal telefonos kapcsolatban álltak, amíg megérkeztek a mentősök. A fiút a miskolci kórházba szállították és életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az egyik veséjét eltávolították, miután megrepedt, a másik pedig kezdetben nem akart elindulni. Végül sikeres volt a műtét, és Márk megmaradt veséje is elkezdett működni. Kiderült, hogy a repedés miatt vér ömlött a hasüregébe, ezért gépekre kötötték és mély altatásban kezelték a kórházban. Végül vasárnap délelőtt vették le a gépekről, és felébresztették.

Szerencsére sokat javult a fiunk állapota, de csupán hajszálon múlt az élete

– mondta el a lapnak könnyeivel küszködve Márk édesapja, Zója-Katona Zsolt

Amikor megtudtuk, mi történt, azonnal útnak indultunk Miskolcra

 – folytatta az édesapa.

Hatalmas rúgást kaphatott, az orvosok azt mondták, azonnal elrepedt a veséje, másfél liter vér került a hasüregébe. Így nézte még végig a meccset, majd várta meg, amíg mindenki lezuhanyozik, s ült fel a buszra.  Nem értem, értjük, hogyan történhetett meg mindez. Úgy tudom, ebben a kiemelt utánpótlás-bajnokságban, kellett volna orvosnak is a helyszínen lennie, ám nem volt. Azt gondolom, egy szakember azonnal látta volna, gondolt volna arra, hogy mekkora a baj.  Csak a győri csapat stábjának köszönhető, hogy életben maradt a fiunk. Nagyon hálásak vagyunk az ETO orvosának, az edzőknek, hogy megálltak, s azonnal mentőt hívtak. Köszönjük a miskolci kórház szakembereinek is a gyors beavatkozást, ők árulták el, fél órán múlt, hogy nem lett sokkal nagyobb a baj, s Márk életben maradt.

A pályafutása derékbe törhet

Márk édesapja arról beszélt a lapnak, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet egy vesével futballozni, ez viszont a fiú karrierjének végét jelentheti. Pedig ez volt élete álma, ráadásul hűséges ETO játékos volt, voltak megkeresései más csapatokból, mégsem tágított szeretett klubja mellől. 

Nem tudom, ezek után mihez kezd majd játék nélkül, persze most az a legfontosabb hogy meggyógyuljon, s újra egészséges ember legyen. Azon egyébként gondolkodunk, hogy feljelentést teszünk, mert úgy érezzük, nagyot hibázott valaki. Nem szabadott volna Márkot annyi ideig orvosi ellátás nélkül hagyni...

 - zárta sorait az édesapa.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek