Extrém

Uma Thurman haja: ez a magyar fodrász mentette meg a világsztár frizuráját

GUY

Létrehozva: 2024.10.13. 09:00

Bódis Richárd immár 25 éve űzi professzionális szinten a fodrász szakmát. Korábban többször dolgozott már különböző filmes- és reklámprojektekben, amelyek keretében alkalma nyílt világsztárokkal is találkozni. Ám még egy ilyen rutinnal felvértezett szakmabelit meg lehet lepni, ha azzal keresik meg, hogy egy hollywoodi szupersztár frizuráján kellene azonnal segíteni.

Nem mindenkinek adatik meg az a kiváltság, hogy az egyszerű földi halandók számára elérhetetlennek tűnő világsztárral találkozhat. Az meg pláne nem, hogy ez a találkozás egy olyan bizalmi kapcsolat keretében valósuljon meg, mint ahogyan az történt Bódis Richárddal, aki – ha picit tétovázva is – végül igent mondott a felkérésre, hogy felturbózza a Ponyvaregény és a Kill Bill filmek sztárjának, Uma Thurmannek a hajkoronáját.

Uma Thurman frizurája
Természetesen közös fotó is készült a világsztárral, miután Bódis Richárd helyrehozta Uma Thurman frizuráját Fotó: Bódis Richárd

Éppen otthon voltam szabadnapot tartva és főztem, amikor megcsörrent a telefon. Egy produkcióból kerestek azzal a kéréssel, hogy még a nap folyamán szükség lenne a segítségemre, mert ki kellene javítani Uma Thurman hajszínét

 – emlékszik vissza az ominózus napra Richárd, aki bármilyen hihetetlen, de a hirtelen jött meglepetésből felocsúdva nemet mondott a felkérésre. Annak ellenére vagy talán éppen amiatt, hogy bőven van tapasztalata filmes berkekből és korábban is dolgozott már nemzetközi sztárokkal.

Bódis Richárd már 14 évesen tisztában volt azzal, hogy profi fodrász szeretne lenni és ennek alá is rendelt mindent. Bár a családjában korábban senki nem foglalkozott ezzel a szakmával, ő olyan tanítómesterek mellett tanulva, mint Hajas László, végigjárta a ranglétrát és önmagát a mai napig folyamatosan képezve jutott el olyan szintre a szakmában, hogy világsztárokkal dolgozzon. A teljesség igénye nélkül Anthony Hopkins, Bruce Willis, Eddie Murphy vagy éppen Madonna is „megfordult már a keze alatt”, de Kate Perry Budapesten forgatott „Firework” klipjében az ő munkája az énekes frizurája.

Uma Thurman frizurája
Richárd munka közben - gyerekkora óta tudta, hogy fodrászként szeretne dolgozni Fotó: Bódis Richárd

Azért az mindig lutri, ha egy »A« kategóriás színész érkezik a »Balkánra«. Ezt most persze idézőjelben értem, de a sztárszínész szempontjából nagyjából ez a helyzet. Egy-egy ilyen szituációhoz mindenki máshogy áll hozzá. Ha pedig egy ilyen sürgős helyzetről van szó, az bármennyire is izgalmas kihívás, pont annyira veszélyes is lehet

 – meséli lapunknak Bódis Richárd, aki aztán az első, nemleges válasz után egyeztetett – szakmabeli – feleségével, akinek a tanácsára aztán visszahívta a produkciót, hogy mégis vállalja Uma Thurman hajának megmentését.

Uma Thurman haját külföldön festették be, de egy rosszul sikerült árnyalás miatt a hajszíne szemlátomás eltért attól a póthajtól, ami az általa alakított karakter miatt került a színésznő fejére. Ezt az eltérést kellett kijavítania Richárdnak, aki elárulta azt is, hogy a sztárszínész az egyik személyes kedvence már gyermekkora óta.

Azért rendesen beleremeg az ember lába, amikor az egyik kedvenc világsztárja belép az üzletébe

 – árulja el Richárd kendőzetlenül.

Uma Thurman ezúttal negatív szerepben

Uma Thurman a Ballerina Overdrive című film forgatása miatt tartózkodott több héten át Magyarországon. A produkcióról egyelőre keveset tudni azon kívül, hogy egy csoport balerina megpróbál megszökni a társulatától, miután egy versenyre tartva lerobban az őket szállító autóbusz és kénytelenek egy fogadóban meghúzni magukat – írja a filmről az IMDb nevű mozis portál. Uma Thurman negatív karaktert alakít majd a vásznon.

Uma Thurmant sofőr vitte a forgatásról a szalonba, ahová a művésznő olyan természetesen sétált be és huppant le egy kanapéra, mintha csak egy szokásos, előre megbeszélt időpontra jött volna. Talán emiatt nem is igazán kapták fel a fejüket az emberek az üzletben. Egyébként ez a sztárallűröket nélkülöző viselkedés a későbbiekben is megmutatkozott. "Már a festékpakolással a fején kiment a levegőre és olyan természetesen álldogált az utcán, hogy az emberek egyszerűen elsétáltak mellette" – idézi fel a történteket a fodrász.

Mielőtt bármihez is nekilátott volna – profi hajszobrászhoz méltó módon – Richárd először átbeszélte Uma Thurmannel, hogy mire van szüksége, illetve elmondta, hogy ő mit javasol a legjobb végeredmény érdekében.

Annyira természetes és emberi volt az egész, hogy a kezdeti izgalmamat hamar le tudtam vetkőzni. Ebben az is segített, hogy Uma Thurman rendkívül kedves volt és néhány mondat után éreztette velem, hogy bízik bennem.

Ezek után aligha lep meg bárkit, hogy a kezdeti hezitálás ellenére Richárd abszolút pozitív élményként emlékszik vissza a hirtelen jött munkára. Azt pedig, hogy ez mennyire jól sikerült jól mutatja, hogy Uma Thurman 3 hetes Magyarországon tartózkodása alatt még egy alkalommal felkereste Bódis Richárd szalonját, valamint elérhetőséget is cseréltek – nyitva hagyva egy ajtót a jövőbeni, újabb közös munkának.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek